Skujiņš ceturto reizi karjerā piedalīsies «Tour de France»

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš jau ceturto reizi iekļauts "Trek-Segafredo" komandas sastāvā dalībai prestižajās "Tour de France" sacensībās, otrdien paziņoja vienība. LETA informācija.


Skujiņš prestižajā daudzdienu tūrē debitēja 2018.gadā, bet divas dienas pēc Jāņiem viņš Francijā startēs jau ceturto reizi karjerā.Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) informē, ka četras reizes "Tour de France" no Latvijas sportistiem piedalījies vien Arvis Piziks.

Bez Skujiņa daudzdienu tūrē startēs arī viens no komandas līderiem itālis Vinčenco Nibali, francūži Žiljēns Bernārs un Kelijs Elisonds, Bauke Molema no Nīderlandes, dānis Mads Pedersens, kā arī Beļģijas pārstāvji Jespers Steivens un Evards Tēnss.

Pagājušajā gadā Skujiņš astotajā posmā sasniedza karjeras labāko rezultātu - otrā vieta. Vēl gadu iepriekš viņš 17.posmā ielauzās vadošajā desmitniekā, finišēdams devītajā pozīcijā. 2018. gadā Tomam piektā vieta vienā no posmiem. 

Skujiņš pērn kopvērtējumā ierindojās 81.vietā, bet četras pozīcijas zemāk bija "Israel Start-Up Nation" vienības pārstāvis Krists Neilands. Kalna karaļa kopvērtējumā Skujiņam 18.vieta, bet Neilandam 50. "Trek-Segafredo" pagājušajā gadā komandu ieskaitē ieņēma sesto vietu.

Pagājušajā nedēļā Skujiņš tika kronēts par Latvijas čempionu grupas un arī individuālajā braucienā. Aprīļa vidū Latvijas sportists izcīnīja piekto vietu "De Brabantse Pijl" viendienas klasikā, bet vēlāk izcīnīja trešo vietu Andalūzijas tūres piektajā posmā.

Šogad "Tour de France" norisināsies no 26.jūnija līdz 18.jūlijam. Sešas dienas pēc sacensību noslēguma Skujiņš dosies uz Tokiju, kur startēs gan grupas, gan individuālajā braucienā.

Jau ziņots, ka Pasaules tūres komanda "Israel Start-Up Nation" nav izraudzījusies Latvijas riteņbraucēju Kristu Neilandu dalībai prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044