Abas Latvijas čempiones noslēgušas prestižos daudzdienu velobraucienus  

Savu debijas “Giro d’Italia” aizvadījusi Latvijas čempione grupas braucienā Līna Svarinska, kura kopvērtējumā ieņēma 91. pozīciju, kamēr labākās jaunās braucējas vērtējumā ieņēma 28. pozīciju. Latvijas čempione individuālajā braucienā Dana Rožlapa sasniedza 21. vietu  “Baloise Ladies tour” individuālajā braucienā, bet kopvērtējumā ierindojās 58. pozīcijā.

Paralēli vīru “Tour de France” velobraucienam aizvadītās nedēļas izskaņā risinājās arī izšķirošie posmi sieviešu prestižajās sacensībās – “Giro d’Italia” un “Baloise Ladies tour”. Abās sacensībās bija pārstāvēta Latvija. Itālijā pa kalniem cīnījās Līna Svarinska, kamēr Danai Rožlapai atgriešanās UCI sacensības Beļģijā pēc piecu gadu pauzes.

Līna Svarinska sieviešu “Giro” startēja pirmo reizi. Sacensības no trenera Raivja Belohvoščikas audzēknes prasīja ļoti daudz spēku. Neskatoties arī uz piedzīvoto kritienu, Līna cīnījās godam. Katrā no posmiem viņa iebrauca laika limitā, kas arī sieviešu sacensībās ir gana stingrs. Jāizceļ, ka no 143 tūri uzsākušajā dalībniecēm, to pabeidza vien 92 sportistes. Viņu vidū arī Līna.

Īpaši smags bija devītais etaps, kurā Līna ieņema 91. vietu, kamēr pilnu goda pjedestālu aizņēma “SD Workx” vienības braucējas ar dienvidāfrikāni Ešliju Mūlmanu priekšgalā. Finišā bija jāpievar 14 kilometru garš kāpums ar vidējo stāvuma pakāpi 7,7 procenti.

Kopvērtējumā uzvarēja titulētā nīderlandiete Anaa van der Bregena, kura uzvarēja otrajā posmā un iegūto vadību nosargāja līdz beigām. Otrā vieta pēc desmit posmiem pieminētajai Ešlijai Mūlmanai, kura uzvarētājai zaudēja 1 minūti un 43 sekundes. Visaugstāk no Līnas pārstāvētās “Servetto” komandas ierindojās krievu sportiste Anna Potokina, kurai 61. pozīcija. Līnai 91. vieta, kā arī gūta lieliska pieredze turpmākiem startiem visaugstākajā līmenī.

Pēc piecu gadu pauzes UCI līmeņa sacensībās ārpus Latvijas čempionāta atgriezusies Dana Rožlapa. No Talsu novada nākusī sportiste atgriezusies “Keukens Redant” vienībā, kuru pārstāvēja pieminētajā 2016. gadā. Mūsu sportiste startēja vienā no prestižākajām Beļģijā notiekošajām daudzdienu sacensībām – “Baloise Ladies tour”. Velobraucienā tika veikts prologs un četri posmi.

Danas kroņa distance neapšaubāmi ir individuālais brauciens, kas notika 2b posmā un bija vien 7,6 kilometru garš. Dana starp 122 finišējušajā dalībniecēm ieņēma 21. vietu. Viņas laiks 9 minūtes un 55 sekundes. Uzvarēja vāciete Līza Kleina, kurai mūsu riteņbraucēja piekāpās par 39 sekundēm. Danas vidējais ātrums trasē – 45,9 kilometri stundā. Pārējos posmos Dana allaž finišēja vien pāris sekundes aiz vadošās grupas. Kopvērtējumā viņai 58. vieta. Finišēja 101 no 136 dalībniecēm, kas uzsāka velobraucienu. Kopvērtējumā nepārspēta palika Kleina, kura tuvāko sekotāju un tautieti Mīki Krēgeru apsteidza par 14 sekundēm.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044