Gailišs izcīna otro vietu Eiropas kausa otrā posma kopvērtējumā

17 - 18.jūlijā, Pichov, Slovākijā norisinājās Para riteņbraukšanas Eiropas kausa posms. Pateicoties Latvijas Paralimpiskās komitejas, SIA Lignum atbalstam sacensībās startēja Oskars Gailišs.

Sestdien, 17.jūlijā norisinājās 60 km grupas brauciens ( 3.apļ x 20 km ). Distance ierīkotā kalnainā apvidu. Katra apļa ietvaros bija jāpievar 7 km garš kāpums. Sacensības iesākās augstā tempā. Distancē devamies trīs medicīnas kategorijas kopā ( tandemi, C5 un C4 ). Jau pirmajā aplī izveidojās atrāviens no pieciem sportistiem ( trīs slovāki, polis un es ). Otrajā aplī kalnā aizmukt izdevās diviem slovākiem. Ar poļu sportistu mēģinājam panākt bēgļus, ar mums braucošais slovāks nestrādāja, jo viņa komandas biedri brauca apmēram minūti mums priekšā. Kļuva skaidrs kad priekšā braucošos nepanāksim. Jutos labi, tehniski sarežģītā trases daļā aizmuku no poļa un slovāka. Savu nelielu pārsvaru par sekotājiem noturēju līdz pat finišam. Distanci pabeidzot trešā vietā. Savā C4 medicīnas kategorijā ierindojos 2.vietā, piekāpjoties 2021 gada Pasaules čempionam.


Svētdien 18.jūlijā norisinājās 14 km individuālais brauciens. Distance kā kamieļu mugura. Uzrādot rezultātu 00:18:16 minūtes, ierindojos 3.vietā, otrai vietai piekāpjoties vien 7 sekundes. Šodienas trešā vieta liedza uzvarēt Eiropas kausa posma kopvērtējumā un nācās samierināties ar 2.vietu.
Ar sniegumu grupas braucienā esmu apmierināts. Individuālā brauciena rezultātu vērtēju kā neapmierinošu. Disciplīna pie kuras jāpiestrādā. Ja protams turpināšu aktīvas sportista gaitas.


Mērķis – dalība Paraolimpiādē – nesasniegts. Rio 2016 gadā gāja secen, tagad arī Tokyo 2020. Netika izpildīti atlases kritēriji. Arī no UCI ( Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija ) saņemts atteikums pieprasot Bipartite ( vienkāršā valodā – brīvā vieta, kuras bija piecas ). Neskatoties uz to kad Latvija palika otrā valsts aiz strīpas pasaules nāciju rangā, kura pēc iegūtiem punktiem atlases periodā netika pie vietas dalībai Paraolimpiādē

 Jā, Para riteņbraukšanā vietas uz Paraolimpiskām spēlēm iegūst nācija nevis atsevišķi sportists. Deviņus gadus mēģināju piepildīt viens mērķi – dalība Paraolimpiādē - menedžēšana, enerģija, laiks, finanses, … Kā ābeci izstudēju, praktiski apguvu daudz no Para riteņbtaukšanas niansēm, varetu teikt no nulles. Radusies skaidrība, saprašana par šo “virtuvi”, kā iespējams valstij izcīnīt vietu dalībai Paraolimpiskajās spēlēs. Kā arī viela pārdomām par savu nākotni. 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044