Jaunā LVM MTB maratona sezona startē ar Muižnieka un Ardavas uzvarām Siguldā

Svētdien Siguldā ar pirmo posmu startēja Latvijas valsts mežu MTB maratona jaunā sezona. Aizraujošajā “Toyota” distancē vīru konkurencē pilnu goda pjedestālu aizņēma “DTG – MySport” vienība ar Oskaru Muižnieku priekšgalā, kamēr dāmām nepārspēta palika Lelde Ardava. Tikmēr “Lielbāta” tautas braucienā uzvaras lauri – Ģirtam Cirvelim un Renātei Rodionovai. Foto: Ģirts Kehris. 

Jaunā Latvijas valsts mežu MTB maratona sezona tika gaidīta ar lielu nepacietību. Pirmais posms norisinājās Siguldas novadā. Pirmo reizi sacensību centrs atradās Krimuldā pie viesu nama “Brūveri”. Dalībniekiem tika sagatavotas jaunas un vēl aizraujošākas distances. Trašu autors bija Siguldas novada pašvaldības priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, bet trases veidošana nebija iedomājama bez Kristapa Kārkliņa un viņa komandas.

Prestižā “Toyota” distances dalībnieki mērojās spēkiem 41,2 kilometru garajā distancē. Sacensību trasē tika iekļauti virkne tehnisku nobraucienu, stāvu kāpumu, smilšu posmu un citu interesantu pārbaudījumu, kas lielajā karstumā no sportistiem prasīja ne mazums spēku. Lielu distances daļu notika ļoti aizraujoša cīņa starp “DTG – MySport” un “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komandām. Lielisku konkurenci Latvijas čempionam Oskaram Muižniekam izrādīja jaunais un talantīgais Alekss Krasts, kā arī Māris Bogdanovičs. Beigu daļā gan “DTG – MySport” vīriem izdevās iegūt nelielu vadību.

Uzvaru izcīnīja Muižnieks (01:29:40). Otrā vieta Laurim Purniņam, bet trešā Andžam Flaksim. 1 minūti un 24 sekundes pēc uzvarētāja finišēja Alekss Krasts, kuram ceturtā vieta, bet sešiniekā finišēja arī – Māris Bogdanovičs un Gints Lūsis. Komandu vērtējumā pārliecinoša uzvara “DTG – MySport”. Dāmu konkurencē uzvaras laurus plūca Lelde Ardava (“Veloprofs.lv”). Otrā vieta Siguldā Beatei Kovgerei no “EMU” (+00:02:02), bet trešā Diānai Šikai.

Ne mazāk aizraujoši norisinājās “Lielbāta” Tautas brauciens. Lai arī distances garums nebija no tiem garākajiem – 27,2 kilometri – tomēr trase bija ļoti aizraujoša un nebūt ne viegla.

Vīru konkurencē distances beigu daļā solo vadību ieguva pērnā gada čempions Ģirts Cirvelis. “Roadex” komandas pārstāvis distanci veica pēc 59 minūtēm un 12 sekundēm. Otrā vieta “Velohooligans/ Ķeizari1” pārstāvim Oskaram Ārgalim (+00:01:04), bet trešais Siguldā Jānis Rubiks no “Dako Ziemeļvidzeme” (+00:01:57).

Dāmām uzvaras lauri Renātei Rodionovai no Carnikavas sporta centra. Otrā bija “Ādaži velo” pārstāve Mota Pauloviča, bet trešā Lāsma Elza Vaivode no “LiVelo/ Zelta zeme”. Komandu vērtējumā vīriem uzarēja “Dako Ziemeļvidzeme”, bet dāmām “Ādaži velo dāmas”.

Lieliskā gaisotnē notika “Mammadaba” veselības brauciens, kurā sacentās arī zēnu un meiteņu grupu braucēji. Puišu V14 grupā uzvarēja Bruno Brēde, bet V12 grupā ātrākais bija Rihards Lozbers. Meitenēm tikmēr ātrākās bija – Amanda Reilija Zariņa un Kate Skujiņa. Spraigi ritēja arī “Maxima” bērnu braucieni.

Nākamais seriāla posms gaidāms 1. augustā Madonā. Visa informācija par sacensībām pieejama mājaslapā velo.lv.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044