Skujiņš dalību savā otrajās olimpiskajās spēlēs noslēdz ar 30. vietu ITT braucienā

Toms Skujiņš izcīnīja 30. vietu Tokijas olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensībās ar individuālo startu, kamēr zelta medaļu ieguva slovēnis Primožs Rogličs, iepriekšējo divu "Vuelta a Espana" čempions.

 Toms Skujiņš iepriekš Tokijas OS bija ieguvis 22. vietu grupas braucienā, bet tagad bija viens no 39 sportistiem, kuri piedalījās individuālajā braucienā. Skujiņš startēja ar 21. numuru.

Distances sākumā Skujiņa laiks bija starp sliktākajiem, taču pirmā apļa beigās viņš ieņēma 30. vietu (starp visiem dalībniekiem). Karstajos laikapstākļos Skujiņš pirmo apli veica 30:10.72 sekundēs, kamēr otrais aplis bija krietni lēnāks (31:54.21), taču 30. vietu saglabāja arī finišā.

No uzvarētāja Skujiņš atpalika septiņas minūtes, labāko desmitnieks bija četru minūšu attālumā, bet vieta pirmajā divdesmitniekā bija trīs minūšu attālumā. Jāpiemin, ka Igaunijas sportists Tanels Kangerts ieguva 22. vietu.

Par sacensību uzvarētāju pārliecinoši kļuva slovēnis Primožs Rogličs, kurš bija nelielā vadībā arī pēc pirmā apļa, bet atšķirībā no daudziem citiem konkurentiem prata savu tempu nezaudēt arī otrajā aplī, ko veica gandrīz tādā pašā laikā. Tas noveda pie viņa iespaidīgas uzvaras, otrās vietas ieguvēju Tomu Dumulēnu no Nīderlandes apsteidzot par vairāk nekā minūti. Savukārt bronzas Austrālijas sportistam Rohama Dennisam, kurš no Dumulēna atpalika tikai pāris sekundes un tikai par 0.4 sekundē apsteidza tuvāko sekotāju.

Slovēnijai šī bija otrā zelta medaļa Tokijā un ceturtā kopumā. Slovēnijas vēsturē šī ir pirmā reize, kad izdevies iegūt olimpisko zeltu riteņbraukšanas sacensībās.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044