Kordes trasē noskaidroti Latvijas čempioni MTB Downhill

25. jūlija nogalē, Gaujas Nacionālā parka ielejā - Kordes trasē norisinājās kalnu riteņbraukšanas svētki. Kā jau katru gadu - Downhill.lv izaicināja Latvijas ātrākos kalnu nobraucējus.

Izmantojot izdevību, pasākuma organizatori uzaicināja kaimiņvalstu Igaunijas un Lietuvas spēcīgākos braucējus, aizvadot reizē arī Baltic Downhill Cup #2 posma sacensības. Spītējot 28°C karstajai gaisa temperatūrai, dalību sacensībās pieteica 63 dalībnieki. Cīņa par uzvaru izvēŗtās elites ļoti saspringta un satraucoša, it īpaši Elites grupā.

Izšķirošajā nobraucienā krita abi sacensību līderi – Armands Marčenkovs no Latvijas un Hendrik Kirsipuu no Igaunijas. Marčenkovam pēc pārliecinoša pirmā brauciena izslīdēja no rokām Latvijas čempiona tituls, bet Hendrikam Kirsipuu vērtīgie Baltijas kausa punkti, kā arī Wurth Latvia sagādātās specbalvas.


Latvijas 2020. gada čempions Tālis Liepiņš pēc neveiksmīga pirmā brauciena Latvijas čempiona titulu nenosargāja un par jauno - šī gada čempionu MTB Downhill nobraucienos pirmo reizi tika kronēts Mārtiņš Bērziņš. Baltijas braucēju konkurencē Elites grupā visātrāko koplaiku uzrādīja igauņu braucējs Armin Pilv, un Elites grupā otrajā vietā Mārtiņš Bērziņš un trešāis Henrijs Vimba no Valmieras.

"Hobby FS" ieskaitē risinājās spraigi notikumi - dienas labāko kopvērtējuma laiku uzrādīja Kristers Bērziņš. Otro vietu izcīnīja lokālais Siguldas braucējs Ansis Blumbergs, bet trešais šoreiz Gints Bahmanis no Salacgrīvas.


"Masters" grupā, kas ir gan Baltijas kausa, gan Latvijas čempionu ieskaitē, aizstāvot čempiona titulu uzvaru pārliecinoši izcīnija Agris Brivers, otrajā vietā Raivis Ranks un trešais Edgars Simsons. Par Latvijas čempionāta vicečempionu kļuva Edgars Simsons, bet uz goda pjedestāla 3. pakāpiena - Reinis Simsons.


Junioru grupā Baltijas ieskaitē trases visātrāk nobrauca Igaunijas pārstāvis Kenth Lusenberg, kam sekoja Davis Zagorskis tikai 1.51 sekundi iepaliekot līderim, bet trešo vietu izcīnīja Patriks Pauls Rullis. Par Latvijas čempionu junioru grupā tika apbalvots Dāvis Zagorskis, otrajā vietā Patriks Pauls Rullis, bet trešajā Kevins Koks no Baldones.


U-14 grupas ietvaros ļoti pārliecinošu rezultātu un par 20 sekundēm apsteidzot savu ciešāko konkurentu, pirmo vietu izcīnīja Jēkabs Melecis, 2.vietā jaunākais Jānis Šlosbergs no Baldones, bet godam 3.vietu izcīnīja Edvards Špaks.


Četru dāmu konkurencē pārliecinoši ātrākā bija Gerda Einmane, kura šobrīd ir tikai 14 gadus veca, aiz sevis atstājot Janu Logvinovu, trešajā vietā Melisa Samiļina un ceturtajā - Linda Korsaka. Gerda izcīnīja Baltijas kausa uzvaru, bet par Latvijas ātrāko dāmu tika kronēta Jana Logvinova.
Sūtām gaišas domas un labas veselības vēlējumus braucējiem, kuri guva traumas gatavojoties sacensībām, jo īpaši Krišjānim Lejniekam! Lai apņēmība un izturība Jūs pavada atveseļošanās periodā.


Sacensības tika organizētas ar Latvijas Riteņbraukšanas federācija atbalstu, kā arī pateicamies mūsu atbalstītājiem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044