Biķernieku trases velo svētkos veselības, bērnu un sporta braucieni  

Mājaslapā lrf.lv sākusies dalībnieku reģistrācija Biķernieku trases velo svētkiem riteņbraukšanā, kas norisināsies nākamās nedēļas trešdienā, 25. augustā, Rīgā. Pasākuma ietvaros notiks bērnu un jaunatnes sacensības. 16 kilometru garais veselības brauciens velo mīļiem, kā arī 65 kilometru sporta brauciens rūdītākiem velo cienītājiem. Foto: Agnis Melderis.

Biķernieku trases sacensības riteņbraukšanā norisināsies jau trešo gadu pēc kārtas. Pateicoties Rīgas domes atbalstam, šogad pasākums tiks rīkots jaunā vērienā. Padomāts būs par visa vecuma un meistarības velo cienītājiem. Sacensības norisināsies vienā no drošākajām un ērtākajām norisies vietām Latvijā – Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Pasākumu nākamās nedēļas trešdienā, 25. augustā, pulksten 11:00 kā pirmie atklās paši jaunāki pedāļu minēji. Bezmaksas bērnu braucieni norisināsies 12 vecuma grupās zēniem un meitenēm. Sacensību dienu iesāks 3 gadus veci un jaunāki pedāļu minēji, kamēr vecākā būs 11 gadīgo puišu un meiteņu grupa. Distanču garumi būs no 500 metriem līdz 2 kilometriem. Pulksten 13:30 individuālo braucienu 11 un 16,5 kilometru garajās distancēs aizvadīs jaunieši puišu un meiteņu konkurencēs. Dalībnieki trasē dosies ar vienas minūtes intervālu.

Ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis vecumā no septiņiem gadiem laipni lūgts piedalīties veselības braucienā, kas sāksies pulksten 17:00. Šīs nebūs klasiskas sacensības, bet gan kopīgs brauciens ar draugiem un kolēģiem vidū. Distances garums sasniegs 16 kilometrus. Trase vedīs pa Biķernieku trasi. Īpašu pārsteiguma balvu saņems ikviens brauciena dalībnieks, bet īpaši tiks sveikts ātrākais vīrietis, ātrākā sieviete, ātrākais jaunietis (līdz 17 gadiem) un ātrākā jauniete (līdz 17 gadiem). Dalības maksa šajā distancē noteikta simboliska  – 5 EUR apmērā. Obligāts nosacījums velo ķivere.

Diena noslēgsies ar sporta braucienu, kura garums sasniegs 65 kilometrus. Dalība šajā braucienā vairāk piemērotāka rūdītākiem pedāļu minējiem. Ātrākie tiks noteikti kopumā deviņās vecuma grupās – junioriem, CFA, Master un sieviešu konkurencēs. Sacensības solās būt ļoti dinamiskas un aizraujošas. Gaidāmas nelielas izmaiņas trases konfigurācijā, bet papildus intrigu piedos cīņa par vērtīgajām starpfinišu balvām no pasākuma atbalstītājiem. Dalības maksa šajā distancē – 15 EUR.  Sacensībām piešķirta 2. kategorija.

Iepriekšējā pieteikšanās pieejama mājaslapā www.lrf.lv līdz 24. augustam. Tur arī ērti atrodams nolikums un cita nepieciešamā informācija.

PIETEIKTIES VAR ŠEIT:

velo diena bikernieku trase 1

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044