Ar LRJF atbalstu junioru izlase uzsāk nāciju kausa sacensības Ungārijā  

Piektdien Ungārijā sākas UCI Pasaules Nāciju kausa daudzdienu sacensības junioriem – “One belt One way”. Velobraucienā piedalās arī Latvijas junioru šosejas riteņbraukšanas izlase ar valsts čempionu Matīsu Kaļveršu priekšgalā. Mūsu sportistu sagatavošanās un dalība sacensībās iespējama pateicoties Latvijas jaunatnes riteņbraukšanas fonda atbalstam.

Junioru šosejas riteņbraukšanas izlase trenera Viestura Lukševica vadībā aizvadītajā nedēļā aizvadījusi plānveidīgu treniņnometni Kuldīgā. Mērķis bija pēc iespējas labāk sagatavoties Pasaules Nāciju kausa izcīņas sacensībām – “One belt One way”, kas piektdien sākās Ungārijā.

Mūsu sportistiem šīs ir pirmās Pasaules Nāciju kausa sacensības pēdējo divu sezonu laikā. Ungārijā notiekošais nāciju kauss risināsies trīs dienu garumā. To laikā tiks veikti četri etapi (divi no tiem sestdien). Sacensības iesāksies piektdien ar 3,8 kilometru garo prolgou. Tam sekos 89 kilometru garais 2a un 432 kilometru garo 2b posmu. Velobrauciens noslēgsies ar 108 kilometru garo trešo posmu. Sacensību reljefs kopumā ir līdzens.

Latvijas izlases sastāvā iekļauti – Matīss Kaļveršs, Rauls Gūtmanis, Rihards Reinfelds, Roberts Čukurs, Valters Kārlis Grundulis un Gvido Kokle. Mūsu vīriem gaidāms ļoti nopietns pārbaudījums dēļ spēcīgās konkurences.

Ungārijā startēs arī – Dānijas, Vācijas, Nīderlandes, Beļģijas, Igaunijas, Polijas, Norvēģijas, Čehijas, Austrijas, Šveices un citu valstu izlases. Daudzas nācijas, tostarp Latvija šīs sacensības izmanto kā sagatavošanos Eiropas čempionātam, kas septembra sākumā notiks Itālijā.

Junioru izlases treniņnometne un daļēji arī nāciju kausa sacensības iespējamas pateicoties izveidotajam Latvijas jaunatnes riteņbraukšanas fondam, kurā saziedoti jau vairāk nekā 4000 EUR. Latvijas velo saime izsaka lielu paldies “MyCabin”, sacensību organizatoriem un individuālajiem ziedotājiem par lielo atbalstu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044