Vērienīgais Vienības velobrauciens šogad notiks jaunā vietā  

Svētdien, 5. septembrī, jau 31. reizi notiks viens no pašmāju lielākajiem tautas sporta notikumiem –Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens. Šogad sacensību starts un finišs atradīsies jaunā vietā – Krimuldā. Pieteikšanās pasākumam turpinās mājaslapā velo.lv.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens ir gada vērienīgākais velo notikums Baltijas valstīs. Šogad velobrauciens risināsies jau 31. reizi, pulcējot velo entuziastus, darbu kolektīvus, draugu kompānijas un ģimenes no visas Latvijas un apkārtējām valstīm.

 Šis gads pasākuma rīkotājiem nesis vairākus izaicinājums, tostarp “Covid – 19” pandēmijas radītās sekas, kā arī ceļa remontus tik velobraucējiem ierastajos Turaidas un Siguldas kalnos. Saliekot spēkus kopā, radīti vairāki lieliski risinājumi, kas svētku atmosfēru tik pat lielā mērā kā ierasts ļaus izbaudīti visiem pasākuma dalībniekiem.

Sacensību starta un finiša zona atradīsies Krimuldā, netālu no sanatorijas. Dalībnieku ērtībām tiks nodrošināta liela pļava, kurā ērti būs atstājami auto. Ievērojamas pārmaiņas piemeklējušas arī distances, kas solās būt ne mazāk aizraujošas kā ierasts.

Tradicionāli kā pirmie Vienības braucienu iesāks rūdītākie pedāļu minēji, sacenšoties 108 kilometru garajā sporta braucienā. Distances maršruts vedīs uz Raganu, Limbažiem, Stalbi. Finišā riteņbraucēji atgriezīsies caur Raganu. Šajā braucienā piedalīties var licencēti riteņbraucēji. Starts Mednieku ielā tiks dots pulksten 10:00, bet finišā ātrākie gaidāmi ap pulksten 12:20.

Pulksten 12:45 starta koridori tiks atvērti vērienīgā tautas brauciena dalībnieki. Stingri ievērojot valstī notiektos ierobežojumus, dalībnieki distancē dosies plūsmās pa 400 riteņbraucējiem katrā no tām. Pirmais starts Tautas braucienā tiks dots pulksten 13:30. Katrs nākamais ar desmit minūšu intervālu. Kopējais distances garums sasniegs 40 kilometrus. Trase vedīs uz Raganu, Loju un Sēju. Finišā dalībnieki atgriezīsies caur Raganu.

Tiem, kuriem tuvāks mežs, laipni lūgti piedalīties kalnu divriteņu distancē, kuras garums sasniegs 34 kilometrus. Trasē iekļautas gan jau labi zināmas, gan arī jaunas takas. Starts šim braucienam tiks dots pulksten 14:30 un atradīsies Balona pļavā.

Saglabājot Vienības brauciena tradīcijas, rīkotāji noteiks arī kuplākos kolektīvus, kuplākās ģimenes un kuplākās pašvaldības. Papildus tiks sveikti arī vecākie dalībnieki. Līderis šajā vērtējumā tradicionāli ir 90 gadus jaunais Edgars Račis, kurš gatavojas piedalīties arī šogad. Visi dalībnieki piedalīsies arī izlozē, kur galvenā balva būs jauns velosipēds no “VeloExpress”. Pēc finiša katrs dalībnieks saņems īpašo svētku medaļu.

Pieteikšanās Vienības velobraucienam turpinās mājaslapā velo.lv. Tur ērti atrodams arī nolikums un cita būtiskākā informācija.

Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciena lieldraugi –  Siguldas novada pašvaldība, Latvijas valsts meži, Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Olimpiskā komiteja.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044