Atvērta REĢISTRĀCIJA un Nolikums “Smiltenes kausam” riteņbraukšanā  

Mājaslapā www.bulta.lv/smiltene atvērta dalībnieku reģistrācija leģendārajam “Smiltenes kausam” riteņbraukšanā. Sacensības notiks divu dienu garumā, 11. un 12. septembrī. Organizatori dalībniekiem piedāvās ļoti skatāmās un aizraujošās sprinta sacensības, kā arī klasisko bruģa braucienu. Foto: Agnis Melderis.

“Smiltenes kauss” riteņbraukšanā ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām riteņbraukšanas sacensībām Latvijā. Tās atjaunotas pirms diviem gadiem un pērn divās dienās pulcēja vairāk nekā 500 velo cienītāju no visas Latvijas.

Šogad pasākums, kurā padomāts par visa vecuma un sportiskās meistarības cilvēkiem, notiks 11. un 12. septembrī. “Smiltenes kausu” ievadīs Latvijā vienīgās, ļoti aizraujošās un skatāmās nakts sprinta sacensības. Tās notiks pa 350 metru garu trasi, kas izveidota Vecajā parkā un bruģa kalnā. Sacensību formāts paredz, ka no pulksten 19:00 – 20:30 ikvienam sev ērtā laikā būs iespējams individuāli veikt distanci.

Pēc tam notiks izslēgšanas braucieni vīriešiem, jauniešiem, sievietēm/meitenēm. Izveidota īpaša vienātrumu klase, kurā piedalīties aicināti BMX un DH riteņu īpašnieki. Izslēgšanas braucieni notiks laternu gaismā un īpaši izgaismotajā bruģa kalnā.

“Smiltenes kausa” kulminācija gaidāma svētdien, 12. septembrī. Starta un finiša centrs atradīsies bruģa kalnā. Diena iesāksies ar izcilā trenera Jāņa Akmentiņa vārdā nosaukto Latvijas jaunatnes kausa finālposmu grupas braucienā. Tam sekos bērnu braucieni pie Smiltenes muižas. Notiks arī sieviešu brauciens. Ļoti spraigs solās būt “Dako Ziemeļvidzeme” sporta brauciens, kur piedalīsies daudzi augsta līmeņa Latvijas junioru un pieaugušo izlašu riteņbraucēji.

Ikviens smiltenietis un pilsētas viesis aicināts piedalīties dienas vērienīgākajā startā –  “Vudlande” tautas brauciens, kura garums sasniegs 12 kilometrus, bet trase vedīs pa gleznainajām Smiltenes pilsētas ieliņām, Veco parku un bruģa kalnu. Šeit netiks noteikti ātrākie, bet gan tiks sveikti kuplākie kolektīvi, kuplākās skolu klases vidusskolu un pamatskolu grupās, kā arī stilīgāk tērptie dalībnieki. Balvas par dalību saņems ikviens dalībnieks. Pateicoties Smiltenes novada pašvaldības atbalstam, dalība tautas un bērnu braucienos būs bezmaksas.

Dalībnieku reģistrācija iespējama mājaslapā www.bulta.lv/smiltene. Tur atrodams arī nolikums un cita informācija.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044