“Smiltenes kausā” apbalvos skolu klases, kolektīvus un stilīgākos dalībniekus  

Šīs nedēļas nogalē norisināsies leģendārais “Smiltenes kauss” riteņbraukšanā. Organizatori parūpējušies par īpašām nominācijām visiem pieejamajā “Vudlande” Tautas braucienā. Tiks noteikti kuplākie kolektīvi, kuplākās skolu klases, kā arī stilīgāk tērptie riteņbraucēji.

“Smiltenes kauss” riteņbraukšanā, kura pirmsākumi meklējami aizvadītā gadsimta sešdesmitajos gados, šogad notiks trešo gadu pēc kārtas, pulcējot visa vecuma un sportiskās meistarības aktīvās atpūtas cienītājus kā no Latvijas, tā apkārtējām valstīm. Šīs būs vienas no gada lielākajām tautas sporta sacensībām mūsu valstī.

Īpaši padomāts par svētdien, pulksten 15:30 gaidāmajām “Vudlande” Tautas brauciena sacensībām. Trases garums sasniegs 12 kilometrus, dalībniekiem veicot četrus apļus pa trīs kilometriem. Katrs no apļiem vedīs skaistajā bruģa kalnā, kur garantēts skaļš līdzjutēju atbalsts. Lai arī netiks noteikti ātrākie, tomēr rīkotāji parūpējušies par vairāk specbalvām.

Īpaši tiks sveikti kuplākie kolektīvi. Atsevišķa kolektīvu pieteikšana nav nepieciešama, tomēr, piesakoties sacensībām,  kā komanda visiem vienādi ir jānorāda pārstāvētā vienība. Pērn kuplākā kolektīva balvu ieguva “Rairu” komanda.

Organizatori īpaši aicina piedalīties arī skolu klases. Otro gadu pēc kārtas tiks noteiktas kuplākās skolu klases gan vidusskolu, gan pamatskolu grupās. Pērn šo apbalvojumu ieguva Smiltenes vidusskolas 7a klase.

Lai brauciens būtu krāsains, tiks noteikti arī stilīgāktērptie riteņbraucēji gan vīriešu, gan sieviešu grupās. Pērn īpašo balvu no Kaspara Kambalas rokām saņēma Barselonas Olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Dainis Ozols.

Pieteikšanās “Smiltenes kausam” turpinās līdz piektdienai, 10. septembrim, mājaslapā www.bulta.lv/smiltene. Dalība “Vudlande” tautas, kā arī bērnu braucienos būs bezmaksas.  Papildus, sestdienas vakarā norisināsies aizraujošais nakts sprints ar dīdžeju un īpaši izgaismotu trasi. Tikmēr svētdien no rīta gaidāms Jāņa Akmentiņa jaunatnes kausa fināls, sieviešu sacensības, kā arī “Dako Ziemeļvidzeme” sporta brauciens vīriem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044