Svētdien notiks tradīcijām bagātais “Toyota” Rīgas velomaratons  

Šīs nedēļas svētdienā, 19. septembrī, 11. Novembra Krastmalā trīs dažādās distancēs norisināsies galvaspilsētas lielākais velo notikums – “Toyota” Rīgas velomaratons. Pieteikšanās velomaratonam iespējama mājaslapā velo.lv.

“Toyota” Rīgas velomaratons ir Baltijas valstu galvaspilsētu lielākais velo notikums, kas ik gadu pulcē vairākus tūkstošus aktīvās atpūtas cienītājus no visas Latvijas un apkārtējām valstīm.

Šajā gadā organizatori ir spējuši pielāgoties situācijai, izveidojot “Covid” drošu velomaratonu. Atsevišķos braucienos dalībnieki trasē tiks laisti pa plūsmām no atsevišķiem koridoriem. Izkliedēti ir arī starti, kas neļaus satikties dažādu distanču veicējiem starta un reģistrācijas zonā.

Kā pirmie Rīgas lielās ielas un tiltus varēs baudīt “Maxima” ģimeņu brauciena dalībnieki, kuri trasē dosies pulksten 11:00, veicot 16 kilometru garu distanci. Šajā braucienā tiks vērtēti krāšņākie un stilīgākie dalībnieki. Tas ir lieliski piemērots tiem velo cienītājiem, kuri vēlas braukt nesteidzīgi ģimenes un draugu kompānijā.

Pulksten 12:30 starta šāviens tiks dots sporta braucienam, tā garumam sasniedzot 65 kilometrus. Dalībnieki veiks četrus apļus, sacenšoties arī starpfinišos. Sacensības būs arī Latvijas kausa noslēdzošās ranga sacensības, pēc kura taps zināmi 2021. gada Latvijas kausa ieguvēji vīru, dāmu un komandu vērtējumos.

Dienas centrālais starts gaidāms pulksten 14:30, kad trasē vairākās plūsmās dosies Tautas brauciena dalībnieki, veicot 32 kilometru garu distanci, kas izveidota divos apļos. Starta kārtība tuvākajās dienās tiks publicēta mājaslapā velo.lv.

Velo.lv arī turpinās pieteikšanās lielajam velo notikumam. Tur atrodams arī nolikums un cita informācija.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044