Neilands sekmē Izraēlas komandas biedra uzvaru Slovākijā, starts arī Skujiņam un Liepiņam

LETA. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" vienības svētdien daudzdienu velobraucienu "Okolo Slovenska" (UCI kat.2.1) noslēdza kopvērtējuma augstajā 12.vietā, pēdējā posmā kopā ar leģendāro britu Kristoferu Frūmu kaldinot komandas biedra Itamara Einhorna uzvaru. Toms Skujiņš un Emīls Liepiņš Francijā tikmēr aizvadīja "Grand Prix d'Isbergues" velobraucienu.

 Slovākijas tūre noslēdzās ar 159,2 kilometrus garu ceturto posmu ar diviem trešās un vienu otrās kategorijas kāpumu. Neilands piedalījās dienas atrāvienā un bija vadošajā grupā, kuru peletonam noķert neizdevās. Atrāvienā bez latvieša no "Israel Start-Up Nation" vienības devās arī Frūms un izraēlietis Einhorns.

Uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā, kura pēdējos pārsimt metros priekšā bija vācietis Janniks Šteimle ("Deceuninck - Quick Step") un mājinieku zvaigzne Peters Sagans ("BORA - hansgrohe"). Tomēr spurta noslēgumā priekšā visiem izbrauca Einhorns, kurš finiša ātrumu spēja sasniegt, pateicoties Neilanda un Frūma darbam. Otrais palika Sagans, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Kēss Bols (DSM), atstādams aiz sevis Šteimli. 

Vadošā grupa, kuras noslēgumā 22. pozīcijā bija Neilands, finišēja trīs stundās 27 minūtēs un 40 sekundēs.

"Komanda daudz izdarīja, lai es būtu atrāvienā, kur Kriss un Krists veica fenomenālu darbu. Viņi palīdzēja izvairīties no sānvēja un darīja visu, lai es varētu saglabāt enerģiju līdz pat finiša spurtam," komanda citē Einhorna teikto.

Kopvērtējumā uzvarēja Sagans, kurš par 11 sekundēm apsteidza Šteimli, bet par 17 sekundēm - Bolu. Neilands zaudēja 31 sekundi, ieņemot 12. vietu un apliecinot, ka pirms pasaules čempionāta ir labā formā. Par izcīnīto pozīciju kuldīdznieks nopelnīja desmit UCI punktus.

2020. gadā sacensības Covid-19 pandēmijas dēļ nenotika, bet 2019. gadā uzvarēja vācietis Janniks Šteimle. Sacensības pirmo reizi notika 1954. gadā. 

Tikmēr "Trek - Segafredo" komandu pārstāvošie latvieši Toms Skujiņš un Emīlls Liepiņš svētdien ieņēma attiecīgi 33. un 53.vietu vienas dienas sacīkstēs Francijā "Grand Prix d'Isbergues - Pas de Calais" (UCI kat.1.1).

Nepilnus 200 kilometrus garajā distancē, kurā bija jāpārvar seši pauguri, uzvaru finiša spurtā svinēja itālis Elia Viviāni ("Cofidis, Solutions Credits"), bet vēl pirmajā trijniekā bija beļģis Tims Merljērs ("Alpecin-Fenix") un itālis Alberto Dainēze (DSM).

Skujiņš finišēja lielajā grupā pēc distancē pavadītām četrām stundām 26 minūtēm un 51 sekundes, bet Liepiņš, pēc lieliska "līdauta" uz Mosketi, finišēja 14 sekundes pēc uzvarētāja. Jāņem vērā, ka abi latvieši pilnībā koncentrējās komandas darbam, lai Mosketi varētu cīnīties par uzvaru. Savu iespēju itālietis gan neizmantoja, kam par iemeslu bija nokritusi velosipēda ķēde. Finišā viņam 14. vieta.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044