Krasts pasaules U23 čempionātā grupas braucienā finišē 90. vietā  

Piektdien Beļģijā notiekošajā pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā U23 vīru grupas braucienā no trim Latvijas sportistiem visaugstāk finišēja Alekss Krasts, kurš 177 dalībnieku konkurencē ieņēma 90. vietu. Par pasaules čempionu kļuva Toma Skujiņa un Emīla Liepiņa komandas biedrs “Trek – Segafredo” vienībā Filipo Barončini.

U23 vīru konkurencē startēja kā pasaules tūres komandas pārstāvoši riteņbraucēji, tā arī valstu izlašu sportisti, kuri ikdienā pārstāv kontinentālās vai klubu komandas. Starp 177 riteņbraucējiem bija arī trīs Latvijas velosportisti – Kristers Ansons, Pauls Rubenis (abi “Ampler Development team”) un Alekss Krasts (“Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”.

Riteņbraucēji veica 161 kilometru garu un fiziski ļoti smagu distanci. Kopumā tika pievarēti 20 kategorizēti pauguri. Smagākie no tiem bija distances otrajā daļā. Lai cerētu uz augstvērtīgu rezultātu no svara bija sacensību pieredze Beļģijas vai citu Rietumeiropas valstu sacensībās.

Sacensības pagāja ļoti aktīvā un nervozā gaisotnē, neiztiekot bez vairākiem kritieniem. No mūsu vīriem visilgāk vadošo pulkā turējās “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komandu ikdienā pārstāvošais ogrēnietis Alekss Krasts. Mūsu riteņbraucējs, aizvadot vienu no saviem karjeras līdz šim jaudīgākajiem braucieniem, finišēja 90. vietā. Uzvarētājam Alekss zaudēja 9 minūtes un 40 sekundes. Paulam Rubenim 130., kamēr Kristeram Ansonam 135. vieta (abi +00:14:36).

Par pasaules čempionu kļuva Filipo Barončini no Itālijas, kurš tuvāko sekotāju Haliū Ghrimaju no Eritrejas apsteidza par divām sekundēm. Ertrijai vēsturisks sudrabs. Tikmēr bronzas medaļu ieguva nīderlandietis Olavs Kūijs. Peltons no Barončini atpalika par divām sekundēm.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044