Ermane-Marčenko pasaules junioru čempionātā ieņem 60. vietu  

Sestdienas rītā Beļģijas pilsētā Lēvenā aizvadītās pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā junioru meiteņu grupas brauciena sacensības. Par pasaules čempioni kļuva britu sportiste Zoe Bakšteda, kamēr no Latvijas sportistēm Evelīna Ermane-Marčenko finišēja 60. vietā.

Pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā sesto sacensību dienu ievadīja junioru meiteņu sacensības grupas braucienā.  116 dalībnieču konkurencē startēja arī trīs Latvijas sportistes – Evelīna Ermane-Marčnenko (“ZZK”), Kitija Siltumēna (Dobeles sporta skola) un Laura Belohvoščika (“Belo CP/ RRS”).

Riteņbraucējas veica 75 kilometru garu distanci, kas bija sadalīta piecos apļos pa Lēvenas pilsētas ielām un apkārtējiem ceļiem. Jau no pirmajiem kilometriem sacensību gaita bija ļoti spraiga.  Tehniskajā trasē netrūka arī virkne kritienu. Gan tie, gan arī stāvie pauguri visai ātri sadalīja grupu. No Latvijas meitenēm visilgāk vadošo braucēju pulkā turējās trenera Vilmāra Tomsona trenētā Evelīna Ermane-Marčenko. Pēc grupas sadalīšanās Evelīna nonāca vienā no sekotāju grupiņām, tajā turpinot cīņu līdz galam.

Distances otrajā pusē līderpozīcijas izkaroja britu sportiste Zoe Bakšteda, kura izcīnīja otro vietu individuālā brauciena sacensībās, kā arī ASV sportiste Kaia Šmida. Sekotāju grupiņa ar divām igaunietēm tajā pakāpeniski iepalika vairāk un vairāk. Pēdējā aplī vairs neradās šaubu par to, ka uzvarēs kāda no divām līderēm. Pēdējos metros ātrāka izrādījās Bakšteda, kļūstot par pasaules čempioni. Trasē viņa pavadīja 1 stundu 55 minūtes un 33 sekundes. Otrā vieta Šmidai, kamēr bronzu izrāva Vācijas riteņbraucēja Linda Rīdmane.

Evelīna Ermane-Marčenko 116 riteņbraucēju konkurencē ieņēma 60. vietu. Viņa finišēja 6 minūtes un 28 sekundes pēc uzvarētājas.  Abas pārējās mūsu sportistes finišu nesasniedza.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044