Rožlapa pasaules čempionāta grupas braucienā finišē 108. vietā; uzvara itālietei  

Sestdien Beļģijas pilsētā Lēvenā notiekošajā pasaules čempionātā medaļu komplektu grupas braucienā sadalīja dāmas. Uzvaru spraigā finiša spurtā svinēja itāliete Elisa Balsamo, kamēr Dana Rožalapa 175 dalībnieču konkurencē ieņēma 108. vietu, bet Līna Svarinska pēc piedzīvotajām tehniskajām problēmām bija spiesta izstāties.

 Elites dāmas pasaules čempionātā veica 157,7 kilometru garu distanci. Tās starts atradās pie jūras Antverpenē, kamēr finiša apļi veda jau pa ierasto Lēvenas pilsētas apli. Smagākie trases posmi bija stāvie asfalta un bruģa kāpumi distances vidusdaļā. Vietām kāpuma stāvuma pakāpe pārsniedz 15 procentus.

Uz starta izgāja 175 riteņbraucējas no 48 valstīm. Dalībnieču vidū arī divas Latvijas riteņbraucējas – Līna Svarisnka un Dana Rožlapa. Mūsu dāmas no starta bija aktīvas. Dana izveda Līnu grupas priekšā, pēc kā sākās aktīva cīņa. Diemžēl, bet Lēvenu abas mūsu sportistes kopā nesasniedza. Ja Dana atradās vadošās grupas beigu daļā, tad Līnu piemeklēja tehniska liksta ar velosipēdu. Lai arī tā tika maksimāli operatīvi novērsta, mūsu sportiste pazaudēja daudz laika, kas praktiski nebija atgūstams.

Dana ļoti jaudīgi turējās vadošajā grupā, tajā sasniedzot arī stāvos kāpumus. Arī tur no Talsu novada nākusī sportiste demonstrēja atzīstamu sniegumu. Vienubrīdi nedaudz iepalikusi, Dana atkal panāca grupu, tomēr nākamā aizķeršanās aiz konkurentēm, kuras zaudēja ritumu un pat kāpumā apstājās, bija liktenīga. Rožlapa nonāca sekotāju grupā, kur kopā ar Meksikas un Austrālijas riteņbraucēju centās pietuvoties priekšā esošajā grupām. Tas īsti neizdevās, tomēr trenera Jāņa Mūsiņa audzēkne turpināja cīnīties līdz galam.

Pēdējā aplī Dana aizdevās 100. pozīcijā, 9 minūtes aiz līderes. Priekšpēdējā aplī no līderu grupas aizmuka spāniete Mavī Garsija. Konkurentēm pēdējā aplī izdevās panākt viņu. Sekoja virkne draudīgu uzbrukumu. Bez pārsteigumiem, visvairāk atrāvienus veica Nīderlandes riteņbraucējas ar van Vloitenu un van Diju priekšgalā, tomēr nopietnu pārsvaru iegūt neizdevās. Savu vārdu teica arī labākā poļu riteņbraucēja Kataržina Nievadoma, tomēr arī viņas uzbrukums tika neitralizēts. Pacietīgi vadošo grupā sēdēja Itālijas riteņbraucējas, kuras gaidīja finiša spurtu,

Tas arī piepildījās. Sīvā cīņā uzvaru izcīnīja tieši itāļu riteņbraucēja Elisa Balsamo (03:52:57). Sudraba medaļa leģendārajai Marianai Vosai no Nīderlandes, kamēr bronzu nopelnīja poliete Nievadoma (+00:00:00).

Dana Rožlapa finišēja 108. vietā, grupiņā kas uzvarētājai zaudēja 13 minūtes un 21 sekundi. Tikmēr Līna Svarinska bija spiesta izstāties.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044