Pauls Rubenis otro gadu pēc kārtas saņem LSFP Sporta stipendiju

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valde apstiprinājusi Sporta stipendijas ieguvējus 2021./ 2022. studiju gadam. Sporta stipendiju finansēšanas avots ir valsts (Izglītības un zinātnes ministrijas) paredzētie budžeta līdzekļi. Stipendiātu vidū ir arī Latvijas U23 čempions šosejas riteņbraukšanā Pauls Rubenis. 

 Šogad Stipendiju komisija saņēma 75 studējošo sportistu pieteikumus, no kuriem stipendija piešķirta 43 pretendentiem. Visvairāk stipendiātu studē Rīgas Tehniskajā universitātē – 14, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā – 12 un Latvijas Universitātē – 8, savukārt populārākie sportistu pārstāvētie sporta veidi ir: vieglatlētika (8), florbols (7), pludmales volejbols (3) un ložu šaušana (3). Kopumā stipendijām piešķirtie līdzekļi – 39 900 eiro, bet maksimālo studiju stipendiju 1500 eiro apmērā ieguva pieci sportisti.

Jāatgādina, ka Sporta stipendijas no valsts budžeta līdzekļiem tiek piešķirtas kopš 2007. gada. To mērķis ir sekmēt studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, kā arī, lai popularizētu studentu sportu un veicinātu rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām.

Pieteikties stipendijai tika aicināti visu Latvijas izlašu sportisti, kuri studē akreditētā augstākās izglītības iestādē, un startē sporta veidos, kuru starptautiskās federācijas ir Starptautisko Sporta federāciju ģenerālās asociācijas (GAISF) biedri, vai atzītas Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā. Stipendiju piešķiršanas kritēriji nenodala budžeta vai maksas, pilna vai nepilna laika studiju programmas, tomēr studiju ilgums nedrīkst pārsniegt studiju programmas apguvei paredzēto laika periodu.

Jānorāda, ka lēmuma pieņemšanā valde pamatojas uz Sporta stipendiju komisijas rekomendāciju, kas izstrādāta, vērtējot sportistu sekmes un sportiskos sasniegumus. LSFP Sporta stipendiju komisijas sastāvā darbojas pārstāvji no Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Sporta federāciju padomes, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas un Latvijas Olimpiskās vienības.

No riteņbraukšanas veidu pārstāvjiem šoreiz stipendijai pieteicās Latvijas U23 čempions šosejas riteņbraukšanā Pauls Rubenis. Rīdznieks arī tika apstiprināts stipendiātu vidū, saņemot 500 EUR atbalstu. Pauls arī pagājušajā gadā saņēma stipendiju, apliecinot spēju sekmīgi savienot sportiskās gaitas ar mācībām. 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044