Liepiņš izcīna septīto vietu vējainās Emirātu tūres otrajā posmā + VIDEO

Pirmdien ar leģendārā Marka Kavendiša uzvaru 176 kilometru garajā otrajā posmā turpinājās pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “UAE Tour”. Latvijas sprinteris Emīls Liepiņš (“Trek – Segafredo”) etapā izcīnīja septīto vietu, bet kopvērtējumā ir 12. pozīcijā.

Apvienoto Arābu Emirātu septiņu dienu garais velobrauciens, kas ir sezonas pirmās pasaules tūres sacensības, pirmdien turpinājās ar 176 kilometru garo otro posmu. Līdzīgi kā pirmajā posmā, arī šajā reizē jūtamu iespaidu uz posma norisi atstāja spēcīgais vējš, kas ievērojami samazināja peletona tempu. Jāatzīmē, ka distancē izteiktu kāpumu nebija.

Dienas atrāvienā iesaistījās uzreiz trīs “Gazprom RusVelo” riteņbraucēji, tostarp Čehijas čempions Mihaels Kurkle un aktīvākais pirmā posma atrāviena braucējs Dmitrijs Strakhovs. Krievijas komandas braucēji sasniedza trīs minūšu pārsvaru pār grupu. Pirmajā pusotrā stundā, sportistiem braucot pavējā, vidējais ātrums sasniedza teju 50 kilometrus stundā. Tikmēr pagriežoties pretvējā tas dramatiski samazinājās.

Sacensību pēdējā pusotrā stundā vidējais ātrums bija vien ap 30 kilometriem stundā. Pēc atrāviena likvidēšanas 30 kilometrus pirms finiša, peletons spēcīgajā pretvējā teju apstājās. Neviena no komandām necentās uzņemties iniciatīvu, tādējādi nevajadzīgi netērējot spēkus pirms izšķirošajiem mirkļiem.

Pēdējie 15 kilometri iegriezās sānu vējā. Grupa gan būtiski nesadalījās. Sprinteru komandas aktīvi cīnījās par pozīciju grupas priekšā. Emīls Liepiņš lieliski izjuta komandas biedru atbalstu. Latvietis uz pēdējiem diviem kilometriem atradās labāko desmitniekā. Neilgi pirms finiša sportistiem nācās pievarēt vairākus asus un tehniskus līkumus, kas gan neliedza Emīlam būt vadošo pulkā. Latvietis nebaidījās noteikumu robežās pacīnīties par pozīciju arī ar Kavendišu un citām zvaigznēm.

Uzvaru spraigā cīņā ar beļģi Jasperu Filipsenu izcīnīja titulētais brits Marks Kavendišs. “Quick – Step” komandas braucējam šī bija 158. uzvara viņa profesionālajā karjerā. Kopvērtējuma līderis Filipsens ieņēma otro vietu, kamēr trešais palika Vācijas labākais sprinteris Paskāls Akermans. 

Emīls Liepiņš ļoti sīvā cīņā finišēja septītajā vietā ar tādu pat laiku kā uzvarētājam. Par nepilna rata tiesu dobelnieks piekāpās Arno Demāram, bet aiz muguras atstāja slaveno itāli Eliu Vivjānī un Īrijas čempionu Semu Benetu, kuri nespēja izkarot pozīcijas, lai cīnītos par uzvaru pēdējos metros. 

Kopvērtējumā Liepiņš ieņem 12. vietu, 16 sekundes zaudējot līderim Jasperam Filipsenam. Velobrauciens turpināsies otrdien, kad tiks veikts deviņu kilometru garais individuālais brauciens.

UAE Tour 2. posms – 176 km: (125 dalībnieki)

1. Mark Cavendish, Quick – Step Alpha Vinly Team, 04:20:45

2. Jasper Philipsen, Beļģija, Alpecin Fenix, +00:00:00

3. Pascal Ackermann, Vācija, UAE Team Emirates, +00:00:00

4. Olav Kooij, Nīderlande, Jumbo – Visma, +00:00:00

5. Arnaud Demare, Francija, Groupama – FDJ, +00:00:00

6. Matteo Malucelli, Itālija, Gazprom – RusVelo, +00:00:00

7. Emīls Liepiņš, Latvija, Trek – Segafredo, +00:00:00

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044