Kuldīgas jaunie riteņbraucēji aizvadījuši sacensības Itālijā

Trenera Viestura Lukševica trenētie Kuldīgas novada sporta skolas un “Goldingen Cycling Academy” riteņbraucēji aizvadītajās brīvdienās Itālijā aizvadījuši vairākas sacensības. Augstvērtīgāko rezultātu sasniedza juniors Gusts Lapiņš, kurš ieņēma 20. vietu “Trofeo Comune Di Gussago” velobraucienā.

Jaunie Kuldīgas riteņbraucēji gaidāmajai pašmāju sacensību sezonai gatavojas Itālijā trenera Viestura Lukševica vadībā. Trenerim Itālija nav sveša, jo daudzus gadus Lukševics pārstāvējis tieši šīs valsts komandas. Iegūtie kontakti un pieredze ļāva aizvadīt kvalitatīvu treniņu procesu, kā arī dot iespēju sportistiem piedalīties labas konkurences sacensībās.

Nedēļas nogalē juniori – Gusts Lapiņš, Kristers Skrubis, Jānis Priedoliņš un Kristians Markuss Gunne – startēja 47. “Trofeo Comune Di Gussago” velobraucienā. 100 kilometru garajās sacīkstēs uz starta izgāja 151 riteņbraucējs no 20 komandām. Finišēja vien 55 riteņbraucēji.

Distancē tika iekļauti virkne tehniski grants posmi, kamēr finišs atradās 15 procentu stāvā un 300 metru garā kāpumā. Kuldīdznieki par savu līderi bija izvēlējušies Gustu Lapiņu. Pērnā gada Latvijas jauniešu čempions vēl pēdējos 20 kilometros bija kopā ar Jāni Priedoliņu, bet tad Priedoliņš piedzīvoja tehnisku likstu. Pēdējos kilometros cīnoties pret itāļu komandām, Lapiņš finišēja 20. vietā, kas debijas reizē junioros ir ļoti atzīstams rezultāts.

Uvis Zvirbulis un Kaspars Šalme startēja “Trofeo Di Salizzole” jauniešu velobraucienā. Riteņbraucēji veica 60 kilometru garu distanci, kas tika sadalīta sešos apļos. Uzvarētāja liktenis noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā. Lai arī abi latvieši bija grupas priekšā, tomēr kritiens liedza paspēkoties par augstu vietu finišā. Zvirbulis ieņēma 29. vietu.

U23 sportisti, viņu vidū arī Kaspars Ilsjāns un Roberts Čukurs, startēja “GP Fiera Della Possenta” velobraucienā. 110 kilometru garā distance tika sadalīta 30 apļos. Katrs no tiem bija 3,6 kilometru garš. Abi mūsu sportisti, aizķeroties vairākos kritienos, finišu nesasniedza.

Kuldīdznieki šonedēļ noslēdz nometni, lai jau drīzumā atgrieztos Latvijā. Pirmās šosejas riteņbraukšanas sacensības ir gaidāmas 15. un 16. aprīlī Dobeles pusē, kur risināsies “Dobeles dzirnavnieks” kausa izcīņa. Šīs sacensības arī ievadīs Latvijas un Baltijas kausa sezonu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044