Van Bārle izcīna uzvaru slavenajā “Parīze – Rubē”

Ar Nīderlandes riteņbraucēja Dilana van Bārles pārliecinošu uzvaru svētdien aizvadīts pasaules slavenais viendienu velobrauciens “Parīze – Rubē”. Van Bārle izšķirošo pārsvaru ieguva pēdējos 20 kilometros.

Atšķirībā no pērnā gada, kad “Parīze – Rubē” velobraucienā valdīja ļoti drēgni un dubļaini apstākļi, šogad, kad sacensības atkal notiek pavasarī, situācija bija krietni savādāka. Francijas Ziemeļos spīdēja saule un bija pavasarīgi silts. Par Ziemeļu elli dēvētajās sacensībās otro gadu pēc kārtas startēja Latvijas čempions Toms Skujiņš.

Pirmie simts kilometri, kā ierasts, veda pa lielceļiem. Savu lomu spēlēja vējš. Tā rezultātā lielā grupa sadalījās. Priekšā bija ap 70 braucēju liela grupa. Tajā gan nebija ne Toma Skujiņa ar komandas biedriem, ne arī tādu vīru kā – Metjū van der Pūla, Vouta van Ārta un daudzu citu zvaigžņu. Toms Skujiņš bija viens no tiem, kura uzdevums bija censties sadeldēt starpību līdz pirmajai grupai, kur toni noteica “Ineos” vīri.

Iebraucot pirmajos bruģa sektoros, starpība starp abām grupām bija ap divām minūtēm. Jau pirmajos bruģa sektoros sekoja virkne kritienu. Diemžēl, tajos iekļuva arī “Trek – Segafredo” vīri. Cerības pacīnīties par augstu vietu zaudēja šīs vienības viens no līderiem Mads Pedersens. Vienā no kritieniem peletona braucēji ielidoja rapša laukā, bet citā - grāvjos. Vairākas tehniskās neveiksmes no spēles izslēdza “Ineos” braucēju Filipo Gannu.

Par nopietnāku pavērsienu uzskatāms bija Slovēnijas čempiona Mateja Mohoriča un vēl trīs riteņbraucēju atrāviens no līderu grupas. Vēlāk aktivizējās arī favorīti, kas panāca un apsteidza pirmajā grupā palikušos. Ap 50 kilometriem pirms finiša Mohoriča grupai sekoja ļoti spēcīga kompānija. Tajā ietilpa van Ārts, van der Pūls, Stefans Kings, Dilans van Bārle, Īvs Lampārts, Skujiņa komandas biedrs Jaspers Streivens un citi. Mohoričs tika panākts pēc viena no bruģa sektoriem.

Turpinājumā līderi sadalījās. Vadībā izvirzījās Dilans van Bārle, kuram sekoja Lampārts un Mohoričs. Tālāk bija van Ārts ar Kingu, bet vēl tālāk van der Pūls un Streivens. Ļoti nepatīkams negadījums izcēlās vien septiņus kilometrus pirms finiša, kad neuzmanīgs skatītājs ar rokām aizķēra Lampārtu. Beļģis piedzīvoja kritienu, zaudējot izredzes pacīnīties par bruģakmeni.

Solo vadībā esošais van Bārle tikmēr bija ļoti pārliecinošs. Viņa pārsvars pār sekotājiem sasniedza vairāk nekā 40 sekundes. “Ineos” braucējs vienatnē sasniedza

Rubē treku, izbaudot uzvaras garšu pusotrā aplī pa velotreku. Nīderlandietis izcīnīja spožu uzvaru, trasē pavadot 5 stundas un 37 minūtes. Jāatzīmē, ka van Bārle izcīnīja otro vietu šī gada Flandrijas velobraucienā.

Cīņā par otro vietu ātrākais bija van Ārts (“Jumbo – Visma”), kamēr trešā vieta Stefanam Kingam (“Groupama – FDJ”). Labākais no “Trek – Segafredo” vīriem bija Jaspers Streivens, kuram septītā vieta. Toms Skujiņš finišu šajā reizē nesasniedza.

Parīze – Rubē velobrauciens – 257,2 kilometri (175 dalībnieki):

1. Dylan van Baarle, Nīderlande, Ineos Grenadiers, 05:37:00

2. Wout Van Aert, Beļģija, Jumbo – Visma, +00:01:47

3. Stefan Kung, Šveice, Groupama – FDJ, +00:01:47

4. Tom Devriend, Beļģija, Intermarche Wanty Gobert, +00:01:47

5. Matej Mohorič, Slovēnija, Bahrain Victourius, +00:01:47

6. Arien Petit, Francija, Arkea Samsic, +00:02:27

DNF, Toms Skujiņš, Latvija, Trek – Segafredo

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044