Trīs Latvijas riteņbraucēji un viņu treneri dodas uz starptautisku UCI treniņnometni Portugālē

Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) un Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) pasaules riteņbraukšanas centra rīkotajā treniņnometnē Portugāles pilsētā Anadiā piedalīsies trīs Latvijas šosejas un MTB riteņbraucēji, kā arī viņu treneri. Piektdien uz Anadiu, kur norisināsies arī šī gada Eiropas čempionāts, izlidoja MTB sportists Artjoms Sergijevičs. Brauciens iespējams pateicoties Latvijas Jaunatnes Riteņbraukšanas fonda līdzekļiem. Foto: Aivars Austers.

 Latvijas Riteņbraukšanas federācija aizvadītā gada beigās pieteicās UEC izsludinātajam projektam “Anadia 2022”. Tā ietvaros tiek rīkota nedēļu gara treniņnometne junioru un pirmo gadu U23 sportistiem. Būtiski, ka treniņnomente norisinās Anadias pilsētā, Portugālē, vietā kur šogad tiks organizēts Eiropas čempionāts šosejas, MTB un treka riteņbraukšanā.

Sportistiem tiks dota lieliska iespēja trenēties pieredzējušu UCI pasaules riteņbraukšanas centra treneru vadībā, apgūstot jūlija mēnesī gaidāmā Eiropas čempionāta trases. Tikmēr sportistu trenerus sagaida nedēļu gara apmācību programma, kurā ietilps gan teorētiskās, gan arī praktiskās nodarbības.

Latvijai tika piešķirtas kopumā trīs vietas. Divas no tām šosejas riteņbraukšanā, bet viena MTB. Kā pirmais no latviešiem uz Portugāli jau piektdien devās kalnu riteņbraucējs Artjoms Sergijevičs. Ikdienā “VeloExpress Scott” komandu pārstāvošais sportists ir pirmā gada juniors. Pērn Artjoms izcīnīja otro vietu Latvijas čempionātā gan Olimpiskā krosa, gan MTB maratona disciplīnās. Sportista treneris ir Toms Flaksis.

No šosejas riteņbraucējiem tuvākajās dienās uz Anadiu dosies absolūtā Latvijas čempione Evelīna Ermane-Marčenko, kura pievienojusies “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree” komandai. Tikmēr no Murjāņu sporta ģimnāzijas sportistiem uz Portugāli dosies pirmā gada juniors Dāvis Gludavs, kurš ir viens no junioru izlases sportistiem. Ar sportistiem kopā būs arī treneri – Dainis Ritums un Mārtiņš Trautmanis.

Sportistu brauciens uz nometni iespējams pateicoties Latvijas Jaunatnes Riteņbraukšanas fonda līdzekļiem, kurus, pateicoties sacensību rīkotājiem, saziedojusi velo sabiedrība.  Tuvākajā laikā informēsim par sportistu gaitām treniņnomentē.

Par Latvijas Jaunatnes Riteņbraukšanas fondu vairāk lasi www.lrjfonds.lv. Šeit iespējams arī ziedot jaunatnes riteņbraucēju attīstībai.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044