Baltijas kausa ceturtajā posmā Otepē Lapiņš otrais junioros; latviešiem vēl 10 godalgas

Svētdien Igaunijas pilsētā Otepē izteikti drēgnos laika apstākļos aizvadīts vietējais velomaratons, kas vienlaikus bija arī Baltijas jaunatnes kausa šosejas riteņbraukšanā. Junioru konkurencē visaugstāk no latviešiem ierindojās kuldīdznieks Gusts Lapiņš, kurš izcīnīja otro vietu. Citās vecuma grupās mūsu riteņbraucēji ieguva vēl desmit godalgas.

Ja vakar Otepes lielā balva pagāja ļoti patīkamos laika apstākļos, tad svētdien aizvadītais velomaratons, kas ir arī Baltijas jaunatnes kausa ceturtais posms, bija nopietns pārbaudījums ikvienam velosportistam. Gaisa temperatūrai nepārsniedzot +5 grādus pēc celsija, lija lietus un pūta spēcīgs vējš. Organizatori lēma arī saīsināt garākās distances garumu no 90 uz 60 kilometriem.

Juniori sacentās kopā ar U23 un elites braucējiem. Izteikti paugurainā trasē uzvarētāja liktenis izšķīrās vien pašās beigās. Uzvaras laurus plūca Igaunijas izlases un “Peleton” komandas junioru riteņbraucējs Ārons Auss (01:29:14). Viņam sekoja divi igauņu elites braucēji – Arturs Kups (+00:00:02) un Oskars Nīsū (+00:00:03). Otrs ātrākais no junioriem bija Kuldīgas novada sporta skolas un “Goldingen Cycling academy” riteņbraucējs Gusts Lapiņš (+00:00:03), kurš absolūtajā ieskaitē ceturtais. Desmitniekā junioru grupā iekļuva arī “MSĢ/ Smiltenes BJSS” pārstāvis Ģirts Harkins, ieņemot devīto vietu (+00:00:04).

Jauniešu grupā uz goda pjedestāla divi latvieši. Otrā vieta dramatiskā finiša spurtā kuldīdzniekam Kasparam Šalmem, kurš par mata tiesu piekāpās tikai igaunim Jahtam Jonasam. Trešā vieta smiltenietim Oliveram Jēkabam Skrapim (“MSĢ/ Velolifesyle Smiltenes BJSS”). Labāko sešinieku noslēdza rīdzinieks Filips Lucēvičs, bet aiz viņa finišēja dobelnieks Didzis Lazdiņš un kuldīdznieks Uvis Zvirbulis.

Junioru meiteņu grupā 60 kilometru distancē Laurai Belohvoščikai otrā vieta, bet trijnieku noslēdza cita “RRS” riteņbraucēja Rūta Zibene. Dāmu grupā uzvarēja Evelīna Ermane-Marčenko no “Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree”. C grupā zēniem 30 kilometru distancē nedaudz negaidīti uzvarēja Toms Strēlis no “RRS”, kurš par sekundi apsteidza Latvijas čempionu Helviju Kanceru (“RRS/ Belo CP”). Jaunietēm piektā ātrākā bija Kancera komandas biedrene Līva Šlosberga.

Otro dienu pēc kārtas Baltijas kausa posmā uzvarēja C grupā startējošā Laura Klismete (“RRS/ Belo CP”), bet Lindai Elizabetei Briltei (“Velolifesyle Smiltenes BJSS”) septītā vieta. D grupā zēniem otrā vieta Mihailam Rikam, bet trešā Pāvelam Matvejam.

Baltijas jaunatnes kauss turpināsies 4. jūnijā ar piekto posmu Smiltenē.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044