Jau nākamnedēļ krastmalā notiks vērienīgais “Toyota” Rīgas velomaratons

Aktīvās atpūtas cienītāji no visas Latvijas aicināti piedalīties 5. jūnijā 11. novembra krastmalā gaidāmajā vērienīgajā “Toyota” Rīgas velomaratonā. Reģistrācija Sporta, Tautas, “Maxima” ģimeņu un bērnu distancēm iespējama mājaslapā velo.lv.

 

“Toyota” Rīgas velomaratons ir viens no gada vērienīgākajiem un gaidītākajiem velo notikumiem Baltijas valstīs. Sacensības ar Rīgas domes atbalstu notiek jau kopš aizvadītā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem. Laika gaitā velobrauciens piedzīvojis ievērojamu attīstību, dalībnieku skaitam sniedzoties jau trešajā tūkstotī.

Šogad lieli un mazi velo cienītāji Rīgas ielas un tiltus varēs netraucēti no auto satiksmes baudīt 5. jūnijā. Starta un finiša vieta atradīsies Rīgas sirdī – 11. novembra krastmalā. Organizatori saglabājuši pēdējos gados ierasto trases apli. Tas vedīs pa Krasta ielu, Dienvidu tiltu, Bauskas un Mūkusalas ielām, kā arī pirms finiša šķērsos Vanšu tiltu. Viena apļa garums sasniegs 16 kilometrus.

Velo cienītāji aicināti izvēlēties kādu no sev piemērotākajām distancēm. To vidū 32 kilometru garais Tautas brauciens, kurā piedalīties var kā amatieri, tā riteņbraukšanas iesācēji, uzņēmumu kolektīvi un draugu kompānijas. 16 kilometru garais “Maxima” ģimeņu brauciens būs perfekts nesteidzīgai Rīgas baudīšanai kopā ar saviem tuvajiem, draugiem un citiem domubiedriem. Rūdītākiem riteņbraucēji, kuri treniņus veic ikdienā, sagatavots 60 kilometru garais sporta brauciens. Tikmēr paši jaunākie pedāļu minēji pēc gada pārtraukuma varēs piedalīties azartiskajos bērnu braucienos pa 11. novembra krastmalu.

Apbalvoti tiks ne tikai ātrākie, bet arī īpašo nomināciju uzvarētāji. Tiks noteikti vecākie dalībnieki, stilīgāk tērptie un ekskluzīvāko velosipēdu īpašnieki. Balvas iegūs arī kuplākie darba kolektīvi. Ikviens dalībnieks par godam veiktu distanci saņems svētku medaļas.

Pieteikšanās pilnā sparā rit mājaslapā velo.lv. Tur pieejamas arī distanču kartes, nolikums, detalizēta programma un cita informācija. Velobrauciena galvenais atbalstītājs ir “Toyota”. Ilggadējais partneris ir Rīgas dome.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044