Skujiņam 34. vieta ''Criterium du Dauphine'' trešajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš otrdien ieņēma 34.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Criterium du Dauphine" trešajā posmā.

Otrdien riteņbraucēji veica 169 kilometrus garu distanci ar trim kategorizētajiem kāpumiem, pēdējo no tiem finišā, un vienu sprinta starpfinišu.

Dienas atrāvienā pabijušie trīs riteņbraucēji nepilnus piecus kilometrus pirms finiša tika panākti un noslēdzošajā kāpumā bija vairāki mēģinājumi doties solo atrāvienā. Uz etiopieša Cgabu Grmaja ("BikeExchange - Jayco") uzbrukumu trīs ar pusi kilometrus pirms finiša ātri atbildēja francūzis Remī Kavaņā ("Quick-Step Alpha Vinyl"), bet pusotru kilometru pirms beigām aizbēgt centās austrālietis Bens O'Konors ("AG2R Citroen").

Tomēr slovēnis Primožs Rogličs un dānis Jonass Vingegords kontrolēja situāciju un mēģināja sekmēt beļģa Vouta van Ārta ("Jumbo-Visma") uzvaru. Van Ārts finišēja ar austu paceltām rokām, taču uzvaras svinības bija priekšlaicīgas, jo beigās viņu sprintā pārspēja francūzis Dāvids Godū ("Groupama - FDJ"). Ar tādu pašu finiša laiku - četras stundas deviņas minūtes un 38 sekundes - finišēja arī trešās vietas ieguvējs, francūzis Viktors Lafajs ("Cofidis") un pārējie riteņbraucēji lielajā grupā.

Skujiņš zaudēja 28 sekundes, kas deva 34.vietu, bet no "Trek - Segafredo" komandas visaugstāko pozīciju sasniedza francūzis Kenijs Elisons, kurš finišēja vadošajā grupā un ieņēma 13.vietu.

Trešdien sportisti spēkosies 31,9 kilometrus garā individuālajā braucienā.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis van Ārts, kurš par sešām sekundēm apsteidz Godū un par 12 sekundēm - Lafaju. Skujiņš ar 44 sekunžu deficītu ir 33.pozīcijā. Astoņu dienu velobrauciens noslēgsies svētdien.

"Criterium du Dauphine" tiek aizvadīts 74.reizi. Pērn uzvaru svinēja austrālietis Ričijs Ports.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044