Skujiņam sekmīgs sniegums un 28. vieta ''Criterium du Dauphine'' piektajā posmā

LETA--AFP. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš ceturtdien ieņēma 28.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā velobrauciena "Criterium du Dauphine" piektajā posmā.

Ceturtdien riteņbraucēji mēroja 162,3 kilometrus, pirmajā trešdaļā distances pārvarot trešās un otrās kategorijas kāpumus, bet pēdējos 24 kilometros braucot pāri diviem ceturtās kategorijas kāpumiem.

Lielu daļu distances atrāvienā pavadīja četri riteņbraucēji - francūži Benžamēns Tomā ("Cofidis") un Fabjēns Dubē ("TotalEnergies"), austrietis Sebastians Šēnbergers ("B&B Hotels - KTM") un beļģis Jans Bakelantss ("Intermarche - Wanty - Gobert Materiaux"). Atrāviena sportisti jau tuvojās finišam, tomēr noslēdzošajā puskilometrā viņiem patraucās garām lielā grupa, kuras galvgalī uzvaru izrāva kopvērtējuma līderis Vouts van Ārts no Beļģijas ("Jumbo-Visma").

Otro vietu ieņēma uzvarētāja tautietis Žordi Miuss ("BORA - hansgrohe"), bet trešais bija brits Ītens Haiters ("Ineos Grenadiers"). No atrāvienā bijušajiem riteņbraucējiem pirmajā desmitniekā finišēja tikai Bakelantss, kurš izcīnīja astoto vietu.

Lielā grupa, kurā bija nedaudz vairāk kā 80 sportistu, distanci beidza trīs stundās 38 minūtēs un 55 sekundēs. Tajā bija arī Skujiņš, kurš izcīnīja 28.vietu, bet no latvieša komandas biedriem "Trek - Segafredo" vienībā visaugstāk - sestajā pozīcijā - bija beļģis Jaspers Steivens.

Van Ārts vēl vairāk nostabilizējies līderpozīcijā, par 63 sekundēm apsteidzot itāli Matiju Kataneo ("Quick-Step Alpha Vinyl") un par 66 sekundēm - savu komandas biedru, slovēni Primožu Rogliču. Skujiņš zaudē trīs minūtes un 44 sekundes, ieņemot 32.vietu.

Astoņu dienu velobrauciens noslēgsies svētdien.

"Criterium du Dauphine" tiek aizvadīts 74.reizi. Pērn uzvaru svinēja austrālietis Ričijs Ports.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044