Ceturtdien Portugālē sāksies EČ šosejas riteņbraukšanā junioriem un U23

Portugāles pilsētā Anadiā ceturtdien ar individuālā brauciena sacensībām sākas Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā junioru un U23 grupās. Latviju sacensībās pārstāvēs 12 sportisti, tostarp Pasaules kausā sevi sekmīgi apliecinājušie – Alekss Krasts un Pauls Rubenis.

Anadias pilsēta Portugālē tika augsta līmeņa sacensības kā Eiropas čempionātu uzņem pirmo reizi. Līdzīgi kā 2018. gadā, arī šogad EČ sacensības notiek atsevišķi elites sportistiem no U23 un junioru grupu braucējiem. Elites braucēji par godalgām sacentīsies augusta vidū Minhenē.

Uz Anadiu treneru Toma Flakša, Raivja Belohvoščika un Mārtiņa Trautmaņa vadībā devušies 12 Latvijas sportisti. Lielākā daļa no latviešiem startēs tikai grupas braucienā, tomēr visi četri junioru grupas braucēji centīsies sevi apliecināt arī individuālajā braucienā.

Čempionāts sāksies tieši ar individuālo braucienu. Riteņbraucējiem sagatavota 22 kilometru gara un visai tehniska distance. Pulksten 11:00 pēc Latvijas laika trasē dosies junioru meitenes. Viņu vidū arī divas latvietes – valsts čempione solo braucienā Laura Belohvoščika un viņas komandas biedrene no “RRS” Rūta Zibene. Pulksten 12:00 trasē sāks doties junioru grupas braucēji, kuru vidū arī mūsu – Gusts Lapiņš un Dāvis Gludavs.

Sestdien, 9. jūlijā, pulksten 10:00 tiks dots starta šāviens junioru meiteņu grupas braucienā sacensībām. Laura Belohvoščika, Rūta Zibene un pārējās Eiropas juniores veiks 83 kilometru garu distanci, kas sadalīta četros apļos. Tikmēr pulksten 14:00 Gusts Lapiņš un Dāvis Gludavs uzsāks 124 kilometru garās junioru puišu grupas brauciena sacensības. Junioriem būs jāpievar seši apļi.

Čempionāta kulminācija gaidāma svētdien, 10. jūlijā, kad par medaļām sacentīsies U23 grupu sportisti. Pulksten 11:00 pēc Latvijas laika kā pirmās trasē dosies dāmas, tostarp – Līna Svarinska un Evelīna Ermane-Marčenko.

Tikmēr pulksten 15:00 starta šāviens tiks dots vīriem. Latviju pārstāvēs seši sportisti – Pauls Rubenis, Alekss Krasts, Kristiāns Belohvoščiks, Rodžers Petaks, Agris Vindecs un Kārlis Klismets. Lielākā pieredze šādās sacensībās ir Rubenim un Krastam, kuri ikdienā pārstāv “Ampler Tartu 2024”, regulāri startējot ar vadošajiem Eiropas U23 sportistiem.

U23 vīru Anadiā sagaida 147,3 kilometru gara distance, kas sadalīta septiņos apļos. Lai arī katrā aplī iekļauts vērā ņemams kāpums, tomēr tas nav tiks garš un stāvs, lai to grupā nepārvarētu arī sprinteri.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044