Neilands un Skujiņš otrajā simtā, pēc solo atrāviena uzvar Jungelss

LETA--PA Media/DPA. Latvijas riteņbraucēji Krists Neilands un Toms Skujiņš svētdien ieņēma attiecīgi 104. un 156.vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" devītajā posmā, kurā pēc gara solo atrāviena uzvarēja Luksemburgas riteņbraucējs Bobs Jungelss.

Svētdien riteņbraucēji mēroja 192,9 kilometrus, pārvarot četrus kāpumus. Vispirms vienu ceturtās kategorijas kāpumu, pēc tam vienu - otrās, bet turpinājumā - divus pirmās kategorijas kāpumus.

Priekšpēdējā kāpumā apmēram 64 kilometrus pirms finiša solo atrāvienā aizbrauca Jungelss ("AG2R Citroen"). Pēdējos 20 kilometros viņu centās panākt francūzis Tibo Pino ("Groupama - FDJ"), taču viņa centieni bija nesekmīgi. Jungelss finišēja vienatnē, posmu noslēdzot četrās stundās, 46 minūtēs un 39 sekundēs. Cīņa par otro vietu izvērtās starp diviem spāņiem - Honatanu Kastrovjeho ("Ineos Grenadiers") un Karlosu Veronu ("Movistar"), kuri zaudēja attiecīgi 22 un 26 sekundes. Savukārt Pino no Jungelsa atpalika 40 sekundes.

Deviņas sekundes vēlāk finišēja kopvērtējuma līderpozīcijā esošais slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), kuram līdzās bija sīvākais konkurents, dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma"), bet vēl trīs sekundes atpalika pārējie sekotāji.

Krists Neilands ("Israel - Premier Tech") bija grupā, kas uzvarētājam zaudēja 27 minūtes un 35 sekundes, bet Toms Skujiņš ("Trek - Segafredo") bija starp sportistiem, kas atpalika 34 minūtes un 45 sekundes.

Jungelsam nedēļā pirms tūres sākuma tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, taču Luksemburgas sportists saņēma zaļo gaismu dalībai sacensībās, jo "Tour de France" ārsti konstatēja, ka viņš nevar inficēt apkārtējos. Covid-19 gan skāris arī riteņbraucējus tūres laikā. Svētdien francūzis Gijoms Martēns ("Cofidis") kļuva par trešo sportistu, kuram "Tour de France" jānoslēdz pozitīva testa dēļ. Vairākās vienībās inficējušies komandu darbinieki.

Kopvērtējumā Pogačars Vingegordu apsteidz par 39 sekundēm, bet minūti un septiņas sekundes zaudē brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers"). Skujiņš atpaliek vairāk nekā 38 minūtes un no 19.vietas atkāpies uz 56.pozīciju. Neilands zaudē vairāk nekā stundu un ir 113.vietā, zaudējot 14 pozīcijas.

Skujiņam šis ir piektais starts "Tour de France" sacensībās, kamēr Neilands otro reizi piedalās šajās sacensībās. Pirmdien tūrē būs atpūtas diena, bet kopā velobraucienā būs 21 posms, uzvarētāju noskaidrojot 24. jūlijā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044