Harkins ar augsto astoto vietu noslēdz “Sint Martinusprijs” velobraucienu

Svētdien Beļģijā ar diviem etapiem noslēgušās UCI 1. kategorijas junioru sacensības “Sint Martinusprijs”. Noslēdzošajā posmā Latvijas izlases vadošais sprinteris šajās sacensībās Ģirts Harkins izcīnīja astoto vietu.

Armanda Bēča vadībā Latvijas junioru izlases komanda Beļģijā četru dienu garumā aizvadīja piecus etapus UCI 1. kategorijas daudzdienu velobraucienā “Sint Martinusprijs”. Sacensību ietvaros tika iekļauts komandu brauciens, individuālais brauciens un trīs grupas braucieni. Latvijas juniori velobraucienā guva neatsveramu pieredzi. Ar katru etapu mūsu puiši brauca arvien pārliecinošāk, esot gatavi cīnīties arī par augstām vietām gan starpfinišos, gan arī finišā.

Vissekmīgākais bija noslēdzošais etaps. 117,6 kilometru garajā distancē, kas bija sadalīta piecos apļos, mūsu komanda – Rodrigo Beļajevs, Rihards Reinfelds un Mikus Rūdolfs Stelps – atdeva visus spēkus, lai finišam ievilktu savu sprinteri Ģirtu Harkinu. Gaujieniets arī nepievīla, līdzīgs ar līdzīgu cīnoties ar beļģu, dāņu un britu komandu sprinteriem. Finišā treneru Mārtiņa Trautmaņa un Agņa Apses audzēknim no “MSĢ/ VeloLifestyle Smiltenes BJSS”) astotā vieta. Tāds pats laiks kā uzvarētājam Alfredam Kongstadam no Dānijas.

Grupas beigu daļā finišēja arī Rihards Reinfelds un Rodrigo Beļajevs, kuriem attiecīgi 72. un 75. vieta. Tikmēr Mikum Rūdolfam Stelpam nācās saskarties ar tehnisku likstu trases beigās. Finišā viņam 112. vieta, 1 minūti un 34 sekundes aiz uzvarētāja. Velobraucienu noslēdza 114 dalībnieki.

Jau vēstījām par Mikusam Rūdolfa Stelpa 12. vietu sacensību otrajā posmā. Jāizceļ arī Ģirta Harkina izcīnītā otrā vieta sprinta starpfinišā pēc piedzīvota kritiena velobrauciena trešajā posmā. Atsevišķajā startā no mūsu puišiem visaugstāk ierindojās Rihards Reinfelds, kuram 50. pozīcija. Tikmēr kopvērtējumā Ģirts Harkins ieņēma 70. vietu, 3 un 10 sekundes aiz uzvarētāja Mauro Kujlitsa. Velobraucienā startēja 11 valstu sportisti. Viņu vidū liela daļa izlašu tuvāko rezervju. Pamatsastāvi bija pārstāvēti Eiropas čempionātā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044