Neilandam 77. vieta "Tour de France" desmitajā posmā, uzvaru svin Korts

LETA. Latvijas riteņbraucēji Krists Neilands otrdien ieņēma 77.vietu daudzdienu velobrauciena "Tour de France" desmitajā posmā, bet Toms Skujiņš ierindojās 141.vietā, posmā uzvaru svinot Dānijas riteņbraucējam Magnusam Kortam.

Otrdien riteņbraucēji mēroja 148,1 kilometru, pārvarot divus ceturtās un vienu trešās kategorijas kāpumu, kā arī beidzamos 20 kilometrus mērojot kalnā un finišējot otrās kategorijas kāpumā.

Finišā pēc taktiskas cīņas Korts ("EF Education-EasyPost") apspēlēja "BikeExchange - Jayco" vienības braucēju Niku Šulcu no Austrālijas.

Trešais septiņas sekundes aiz abiem uzvaras kandidātiem finišēja "Bahrain - Victorious" komandas pārstāvis spānis Luiss Leons Sančess.

Braucējiem pēdējos kilometros izretojoties, finiša līniju kopā sasniedza vien divas par 20 braucējiem lielākas grupiņas, pārsvarā sportistiem finiša līniju sasniedzot vienatnē.

Neilands no uzvarētāja atpalika 13 minūtes un 34 sekundes, ieņemot 77.vietu, bet Skujiņš Kortam zaudēja 26 minūtes un 22 sekundes, ierindojoties 141.vietā 161 riteņbraucēja konkurencē. Jāatzīmē, ka Toma komandu skārušas nopietnas vēdera vīrusa problēmas. Arī Toms cīnās ar šo vīrusu, kas paņem papildus ļoti daudz spēku. Vairāk par situāciju klausies ŠEIT:

Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja slovēnis Tadejs Pogačars (UAE), kuram 11 sekundes zaudē uz otro vietu pakāpies vācietis Lennards Kemna no "BORA - hansgrohe" vienības. Trešo vietu ieņem līdzšinējais vicelīderis dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma"), kurš kopā ar Pogačaru otrdien finišēja otrā desmita sākumā, Kemnam, kurš ierindojās desmitajā vietā, zaudējot astoņas minūtes un 32 sekundes. Viņš līderim zaudē 39 sekundes.

Skujiņš ("Trek - Segafredo") no Pogačara atpaliek 55 minūtes un 56 sekundes, ieņemot 82.vietu, bet Neilands ("Israel - Premier Tech") līderim zaudē stundu četras minūtes un 53 sekundes, ierindojoties 98.vietā.

Jau ziņots, ka svētdien francūzis Gijoms Martēns ("Cofidis") kļuva par trešo sportistu, kuram "Tour de France" jānoslēdz pozitīva testa dēļ un vairākās vienībās inficējušies komandu darbinieki.

Otrdien vēl vienu komandas biedru zaudēja Pogačars (UAE), kura pārstāvētajā vienībā pozitīvu Covid-19 testus saņēmis jaunzēlandietis Džordžs Benets. UAE vienībā šobrīd ir palikuši septiņi riteņbraucēji, kuri var turpināt sacensības.

Tāpat pozitīvu Covid-19 testu saņēma arī Austrālijas sportists Lūks Dērbridžs no "Bike Exchange" komandas.

Trešdien riteņbraucējus gaida 11.posms ar 151,7 kilometriem, kuru laikā būs jāpārvar pa vienam otrās un pirmās kategorijas kāpumam, kā arī divi augstākās kategorijas kāpumi distances beigu daļā.

Skujiņam šis ir piektais starts "Tour de France" sacensībās, kamēr Neilands otro reizi piedalās šajās sacensībās.

Velobraucienā jāmēro 21 posms, uzvarētāju noskaidrojot 24.jūlijā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044