Andris Vosekalns un Renāte Rodionova uzvar Latvijas pirmajās 100km gravel riteņbraukšanas sacensībās

Svētdien, 17.jūlijā, Tukumā, SOK “Sveikuļi” noslēgušās Latvijas pirmās 100km Giant Gravel Race 2022 sacensības. Ja sākotnēji šīs sacensības tika popularizētas kā vieglas un jebkura līmeņa riteņbraucējam izbaudāmas, tad pēdējo 10 dienu lietavas trasi padarīja par īstu piedzīvojumu un pārbaudījumu ikvienam dalībniekam. Organizatora informācija. Foto: Agnis Melderis. 

Therabody 100km distances dalībniekiem bija jāveic četri 25km gari apļi, katrā aplī pievarot vairāk nekā 250 augstuma metrus. Aplī bija ietverts gan asfaltēts posms, lieliski Latvijas Valsts Mežu grantētie ceļi, kā arī meža ceļi. Un tieši meža ceļi bija tie, kurus lietavas un meža izstrādes darbi padarīja par īstu pārbaudījumu dalībniekiem.

Jau sacensību pirmajā aplī vadībā nostiprinājās Andris Vosekalns (EVELO), Uldis Ālītis (DTG-MySport) un Kaspars Serģis (Giant&Liv Team Latvia), savu trīsvadību saglabājot visu sacensību gaitu un sadalot vietas uz pjedestāla tikai pēdējā apļa gaitā.

Sieviešu konkurencē sacensību gaita gan bija neparedzamāka, jo sākotnēji ilgstoši vadībā turējās Katrīna Jaunslaviete - Ķipure (ZZK), līdz tikai cetrurtā apļa sākumā vadību pārņēma Renāte Rodionova (ĀdažiVelo), kura vēl trešā apļa vidū no Katrīnas atpalika vairāk nekā četras minūtes. Trešajā vietā finišēja Krista Pūcīte no Roadex.

Tiem, kuri nebija pārliecināti par savām spējām 100km distancē, bija iespēja izbaudīt sacensības viena apļa garumā - Shimano 25km ieskaitē. Šeit par uzvarētājiem pārliecinoši kļuva Ričards Austers no KS Sporta kluba un Māra Žeikare no Latvian Cycling Girls.

Therabody 100km distances komandu vērtējumā triumfēja DTG-MySport, otrajā vietā ierindojās GravelWeekend.com / DAKO - Ziemeļvidzemes apvienotā komanda un trešajā vietā - ZZK.

Rezultāti apskatāmi https://ej.uz/GiantGravelRace2022

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044