Neilanda komandas biedrs Ulē izcīna emocionālu uzvaru "Tour de France" posmā

LETA--AFP. "Israel - Premier Tech" komandas kanādiešu riteņbraucējs Igo Ulē otrdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 16. posmā, bet kopvērtējumā līderpozīciju saglabāja dānis Jonass Vingegords.

Latvieši Krists Neilands ("Israel - Premier Tech") un Toms Skujiņš ("Trek - Segafredo") finišēja attiecīgi 50. un 82.vietā.

Pēc pēdējās atpūtas dienas riteņbraucēji otrdien Pirenejos mēroja 178,5 kilometrus, pirmajos 36 kilometros pārvarot vienu ceturtās un vienu trešās kategorijas kāpumu, bet pēdējos 50 kilometros - divus pirmās kategorijas kāpumus. Apmēram 40 kilometrus pirms finiša Ulē aizbrauca solo atrāvienā. 31 gadu vecais Ulē finiša līniju šķērsoja vienatnē, posmu beidzot četrās stundās 23 minūtēs un 47 sekundēs.

Ulē uzvaru veltīja savam brālim Pjērikam, kurš pirms desmit gadiem gāja bojā pēc tam, kad viņu ar auto notrieca dzērājšoferis. "Man bija sapnis veltīt uzvaru savam brālim, kurš gāja bojā laikā, kad es kļuvu par profesionāli," pēc finiša teica Ulē, kura līdz šim lielākie panākumi bija divi Kanādas čempiontituli individuālajā braucienā.

Minūti un desmit sekundes pēc Ulē finišēja francūzis Valantēns Maduā ("Groupama - FDJ") un uzvarētāja tautietis un komandas biedrs Maikls Vudss. Sākotnēji Ulē mērķis bijis sekmēt Vudsa uzvaru posmā.

Kopvērtējuma augšgala sportisti - Vingegords ("Jumbo-Visma"), slovēnis Tadejs Pogačars (UAE) un brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers") - finišēja līdzās, piecas minūtes un 54 sekundes pēc uzvarētāja. Vairāk nekā deviņas minūtes zaudēja francūzis Romēns Bardē (DSM), kurš bija spiests atkāpties no kopvērtējuma ceturtās komandas.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044