Skujiņam 32. vieta "Tour de France" posmā; uzvaru izcīna francūzis Laports

LETA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš piektdien prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 19.posmā ieņēma 32.vietu, Krists Neilands finišēja 61.pozīcijā, kamēr uzvaru šajā posmā svinēja Kristofs Laports no Francijas.

Piektdien riteņbraucēji veica 188,3 kilometrus garu distanci, kurā pārvarēja divus ceturtās kategorijas kāpumus. Desmit kilometrus līdz finišam līderu trijnieks bija priekšā sekotāju grupai apmēram 11 sekundes, ko atpalicējiem izdevās samazināt, tomēr finišā nepārspējam palika francūzis.

Laports ("Jumbo-Visma") apmēram 400 metrus līdz finišam veica atrāvienu no līderu trijnieka un braucienu noslēdza vienatnē, šķērsojot finiša līniju pēc trīs stundām 52 minūtēm un četrām sekundēm. Viņš kļuva par pirmo francūzi, kurš šogad velobraucienā uzvarējis kādā no posmiem.

Otro vietu ieņēma beļģis Jaspers Filipsens ("Alpecin-Deceuninck"), zaudējot francūzim vienu sekundi, bet labāko trijnieku, arī piekāpjoties tikai sekundi, noslēdza itālis Alberto Betiols ("EF Education-EasyPost"). Skujiņš ("Trek-Segafredo") finišu sasniedza septiņu riteņbraucēju lielā grupā, kas no labākā rezultāta atpalika tikai 21 sekundi. Savukārt Neilands ("Israel - Premier Tech") piekāpās Laportam minūti un 49 sekundes.

Kopvērtējumā pirms diviem noslēdzošajiem posmiem joprojām vadībā ir dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma"), kurš šajā posmā ierindojās 13.pozīcjā. Vingegroda tuvākais sekotājs ir Tadejs Pogačars no Slovēnijas ar vairāk nekā trīs minūtes lielu deficītu, bet trešajā pozīcijā atrodas Geraints Tomass no Lielbritānijas, kurš sakrājis astoņas minūtes lielu deficītu.

Skujiņš, pateicoties augstajai vietai šajā posmā, ir pakāpies uz 64.vietu, bet Neilands ieņem 79.vietu. 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044