Šlosberga visaugstāk no latviešiem EYOF grupas brauciena sacensībās

Ceturtdien Slovākijā aizvadītas Eiropas Jaunatnes Olimpiādes šosejas riteņbraukšanas grupas brauciena sacensībās. No pieciem Latvijas sportistiem visaugstāko rezultātu sasniedza Līva Šlosberga, kura ieņēma 53. vietu. Foto:@edijsfotolv / LETA

Meitenes sacentās 57,8 kilometru garajā distancē, kas bija sadalīta apļos ar vienu izteikti lielu kāpumu katrā no apļiem. Latviju pārstāvēja divas sportistes – Līva Šlosberga un Beāte Bula. Nepatīkams pavērsiens vēl līdz tehniskajam startam notika Beātei, kura piedzīvoja kritienu nopietni bojājot savu velosipēdu. Ar trenera un mehāniķa pūlēm tika rasta iespēja sacensības turpināt ar citu velosipēdu.

Pirmo apli mūsu meitenes droši pabeidza grupā. Turpinājumā, lielajā kalnā grupa sadalījās. Abas latvietes nonāca sekotāju grupā, kur arī tika sasniegts finišs. Līva Šlosberga 77 dalībnieču konkurencē ieņēma 53. vietu, kamēr Beāte Bula bija 57. Aiz mūsu meitenēm palika igaunietes, bet jāizceļ Lietuvas sportistes Orintas Kiseliunaites gūtā 24. vieta. Par čempioni kļuva britu sportiste Keta Fergusona, kura uzvarēja arī individuālajā braucienā. Trasē viņa pavadīja 1 stundu 32 minūtes un 8 sekundes. Mūsu meitenes uzvarētājai zaudēja 6 minūtes un 5 sekundes.

Puiši sacentās 65,8 kilometru garā distancē pa to pašu apli, kur sacentās meitenes. Latvijas godu aizstāvēja – Olivers Jēkabs Skrapcis, Markuss Lagzdiņš un Kaspars Šalme. Aktīvs distances pirmajā daļā bija Šalme, veicot vairākus uzbrukumus. Peletonā notika daudz kritienu. Vienā no tiem iekļuva arī Skrapcis un Šalme. Abi pirms lielākā kāpuma zaudēja kontaktu no grupas, tai klāt nepiebraucot.

Finišā abi finišēja līdztekus, Šalmem ieņemot 64. bet Skrapcim 65. vietu. Markuss Lagzdiņš finišu sasniedza 78. vietā. Finišēja 85 no 92 sportistiem. Uzvarēja beļģis Sedriks Kepēns, kurš par mata tiesu apsteidza divus poļus ar Patriku Gosčurniju priekšgalā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044