Skujiņš sasniedz augstvērtīgāko Latvijas šosejas riteņbraucēju rezultātu šosezon

LETA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš sestdien izcīnīja septīto vietu UCI Pasaules tūrē iekļautajā Sansevastjanas klasikā.Riteņbraucēji Spānijas ziemeļos notikušajās sacensībās veica 224,8 kilometrus, pārvarot kopumā sešus kategorizētos kāpumus. Priekšpēdējā kāpumā apmēram 45 kilometrus pirms finiša solo atrāvienā aizbrauca beļģis Remko Evenepūls ("Quick-Step Alpha Vinyl"), kurš finišu sasniedza lepnā vientulībā pēc distancē pavadītām piecām stundām 31 minūtes un 44 sekundēm. Evenepūls šajā sacensībās uzvarēja arī 2019.gadā.

 Vienu minūti un 58 sekundes viņam zaudēja Pāvels Sivakovs ("Ineos Grenadiers"), kurš šogad atteicās no Krievijas pārstāvniecības par labu Francijai, bet divas minūtes un 31 sekundi atpalika beļģis Tīšs Beno ("Jumbo-Visma"). Minūte un 58 sekundes ir lielākais uzvarētāja pārsvars Pasaules tūres viendienās kopš 2010.gada, kad šveicietis Fabiāns Kančelāra Parīzes-Rubē velobraucienā uzvarēja ar divu minūšu pārsvaru.

Četras minūtes un deviņas sekundes pēc uzvarētāja finišēja grupa, kuras galvgalī bija Skujiņš ("Trek - Segafredo") un viņa komandu pārstāvošais dānis Matiass Škelmūse Jensens. Skujiņš par septīto vietu nopelnīja uzreiz 120 UCI punktus, kas viņam ir labākais sniegums sezonā. Sansevastjanas klasika norisinājās 42.reizi. 2000.gadā tajā trešo vietu izcīnīja Romāns Vainšteins.

Tikmēr Emīls Liepiņš sestdien UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Pologne" pirmajā posmā piedzīvoja kritienu un ieņēma 154.vietu. Polijas tūre sestdien sākās ar 218,8 kilometrus garu posmu, kurā bija jāpārvar divi ceturtās kategorijas kāpumi. Finiša spurtā uzvaru izrāva nīderlandietis Olavs Kūijs ("Jumbo-Visma"), otrais bija vācietis Fils Bauhauss ("Bahrain - Victorious"), bet trešais - beļģis Žordi Mēuss ("BORA - hansgrohe").

Apmēram kilometru pirms finiša, kad lielā grupa sasniedz lielu ātrumu, bija masveida kritiens, kurā iekļuva arī Liepiņš ("Trek - Segafredo"). Latvijas riteņbraucējs aģentūrai LETA atklāja, ka ir pamatīgi sasities, bet cer rītdien turpināt sacensības. Latvietis finišēja piecas minūtes un septiņas sekundes pēc uzvarētāja, kas deva 154.vietu. No "Trek - Segafredo" komandas visaugstāk, 49.vietā, bija itāļu sprinteris Mateo Mosketi.

Liepiņš pirms mēneša uzvarēja Latvijas čempionātā grupas braucienā un turpmāko gadu brauks sarkanbaltsarkanajā kreklā. Polijas tūrē būs septiņi posmi un tā noslēgsies piektdien. Pērn uzvaru izcīnīja portugālis Žuāu Almeida, bet Liepiņš kopvērtējumā bija 104.pozīcijā.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044