Latvijā uzstādīts jauns Ginesa pasaules rekords – nedēļas laikā nomīti 3559 kilometri

No 24. līdz 31. jūlija vakaram ultrariteņbraucējs Arvis Sprude izpildīja Ginesa rekorda uzstādīšanas mēģinājumu, kas vainagojās panākumiem – 7 dienu laikā ar velosipēdu nomīti 3559 kilometri, kā rezultātā, iepriekšējais rekords pārspēts par vairāk nekā 50 kilometriem. 

Izvēlētā trase veda par Kurzemi, veicot apļus sekojošajos maršrutos: Kuldīga-Skrunda-Aizpute-Kuldīga; Kuldīga-Snēpele-Kuldīga; Kuldīga-Užava-Jūrkalne-Alsunga-Kuldīga; Kuldīga-Jūrkalne-Pāvilosta-Grobiņa-Aizpute-Kuldīga. Finiša līniju, kas bija Kuldīgas pilsētas pašā sirdī pie Ventas tilta, A. Sprude sasniedza svētdienas vakarā: “katru dienu uztvēru kā atsevišķu mērķi, kurā jāsasniedz minimums - 502 nobrauktie kilometri.”

“Grūtākā no nedēļās dienām šķita piektā, kad pamostoties pēc 1,2 stundu garā miega un gatavojoties atsākt braukšanu, aizmigu ar pudiņu rokās. Izaicinājums bija arī tikt galā ar pēdējo diennakšu tumšajām stundām, bet cilvēki, kas sekoja līdzi manam mēģinājumam uzstādīt Ginesa rekordu, mani uzmundrināja. Īpašu emocionālo pacēlumu piedzīvoju pēdējās divās brauciena stundās, jo man bija pievienojies treneris Toms Flaksis, tāpat arī finišējot, mani ļoti mīļi sagaidīja ģimene, draugi un paziņas,” par nedēļā piedzīvoto stāsta A. Sprude. 

Šobrīd notiek oficiālā rekorda apstiprināšanas procedūra. Līdz ar rekorda uzstādīšanu, A. Sprude kļuvis par riteņbraucēju, kam pieder abi rekordi “WUCA 7 dienu rekords” un Ginesa rekords visvairāk nobraukto kilometru 7 dienu laikā. 

Par A. Sprudi: Uzvarējis sacensībās Itālijā “Giro Italia Non Stop” (2020), Eiropas Ultra čempionātā izcīnīta 7. vieta, uzvarējis sacensībās “Race Around Poland” (2021), uzstādījis Pasaules rekordu WUCA “Highest Weekly Milage” (3023 km) (2021), Baltijas Ultra čempionātā izcīnīta 2. vieta (2022), Latvijas Ultra riteņbraukšanas čempions (2022), 2022. gada jūnija beigās kā pirmais sportists no Baltijas valsīm finišēja prestižajās ultrariteņbraukšanas sacensības “Race Across America” 6 vietā. Papildu informācija: https://www.facebook.com/teamarvis 

Papildu informācija:

Arvis Sprude

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044