Skujiņš izšķirošajos mirkļos priekšā un izcīna 14. vietu Kvebekas lielajā balvā

Vēlā piektdienas vakarā pēc Latvijas laika Kanādā aizvadīts pasaules tūres viendienu velobrauciens – Kvebekas lielās balvas izcīņas. Uzvaru 201 kilometru garajā sacīkstē svinēja franču sportists Benuā Konfruā. Aktīvu sniegumu demonstrēja arī abi Latvijas sportisti – Toms Skujiņš un Krists Neilands. Skujiņš atradās līderu pulkā arī izšķirošajos kilometros, finišējot 14. vietā.

17 apļu garajā sacīkstē uzvarētāja liktenis izšķīrās pēdējā aplī. Noslēdzošajā kāpumā solo uzbrukumu veica “AG2R Citroen” komandas franču riteņbraucējs Benuā Konfruā. 26 gadus vecais sportists savu vadību prata nosargāt līdz finišam, izcīnot skaistu solo uzvaru. Trasē viņš pavadīja 4 stundas 46 minūtes un 56 sekundes.

Sekotāju grupa finišēja 4 sekundes vēlāk. Otrais finišā pērnā gada čempions Maikls Metjūss (“BikeEchange”), bet trešais bija Eritrejas riteņbraucējs Bini Grmajs.

Ļoti aktīvas sacensības aizvadīja “Trek – Segafredo” komandas Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš. Pēdējos divos apļos Toms bija priekšā. Pēdējā aplī viņš iekārtojās otrajā vietā starp “Jumbo Visma” braucējiem. Priekšpēdējā kāpumā carnikavietis nedaudz zaudēja pozīcijas, tomēr finišēja tuvākajā sekotāju grupiņā.

Tomam finišā 14. vieta un 40 UCI pasaules ranga punkti. Sasniegtais rezultāts visticamāk jau nākamajā nedēļā ļaus Tomam ielauzties labāko 100 braucēju skaitā pasaules rangā. No uzvarētāja Tomu šodien šķīra 7 sekundes. Viņš bija arī ātrākais no “Trek – Segafredo” braucējiem. Jāatzīmē, ka trases otrajā daļā atrāvienā bija Toma komandas biedrs Kvīns Simonss.

Krists Neilands, sākoties pēdējiem 20 kilometriem grupas priekšā izveda savas vienības līderus. Arī pirms tam viņš produktīvi strādāja savas komandas labā. Pēdējos kilometros Krists zaudēja kontaktu no pamatgrupas un finišēja 103. vietā, 6 minūtes un 38 sekundes aiz uzvarētāja.

Svētdien abi latvieši startēs Monreālas lielajā balvā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044