PČ šosejas riteņbraukšanā iesākas ar Fosa un van Deikas uzvarām solo braucienos

LETA--AP. Norvēģijas riteņbraucējs Tubīass Foss un nīderlandiete Ellena van Deika svētdien Austrālijā triumfēja pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā.

 34,2 kilometrus garo distanci visātrāk veica Foss, kurš finišu sasniedza 40 minūtēs un divās sekundēs. Trīs sekundes uzvarētājam piekāpās Šveices riteņbraucējs Štefans Kings un ieņēma otro vietu, kamēr pie bronzas tika Beļģijas riteņbraucējs Remko Evenepūls, kurš atpalika no norvēģa deviņas sekundes. Itālietis Filipo Ganna, kurš triumfēja individuālajā braucienā abos iepriekšējos pasaules čempionātos, zaudēja Fosam 56 sekundes un ierindojās vien septītajā vietā.

Savukārt sieviešu konkurencē nepārspēta palika van Deika, kura distanci veica 44 minūtēs un 29 sekundēs. Viņa triumfēja individuālajā braucienā arī pērn un 2013.gadā. "Tā man bija ideāla trase, taču nevienā brīdi neiedomājos, ka varētu šodien uzvarēt. Bija labi redzēt Reiseri sev priekšā pirms finiša, tāpēc arī zināju, ka nebūs slikts rezultāts beigās," teica nīderlandiete. "Bet pēc finiša es biju ļoti pārsteigta."

 Sudraba godalgu izcīnīja austrāliete Greisa Brauna, kura atpalika no nīderlandietes 12 sekundes, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena, zaudējot 41 sekundi, kāpā Šveices riteņbraucēja Marlēna Reisere.

Pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā norisinās līdz 25.septembrim.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044