Bogdanovičs un Kaļveršs nodrošina Latvijai dubultuzvaru Igaunijas CX seriāla posmā Elvā

Igaunijas pilsētā Elvā aizvadīts Igaunijas velokrosa (CX) seriāla “Karikasari” otrais posms. Uzvaru stundu garajā braucienā vīru konkurencē izcīnīja Māris Bogdanovičs, bet otro vietu ieņēma Matīss Kaļveršs, kurš palika nepārspēts vīru U23 grupā.

 Otrais no sešiem “Karikasari” velokrosa posmiem risinājās Elvas trasē. Salīdzinājumā ar pirmo posmu Vīlandē, šoreiz trase bija ātrāka ar mazāk kāpumiem un nobraucieniem. Vienlaikus distance vietām bija dubļaina, ko veicināja aizvadītās nedēļas nokrišņi.

Gana kuplā skaitā uz Elvu devās arī Latvijas riteņbraucēji, gūstot vairākus panākumus. Stundu garajā sporta braucienā līderu vidū lielu trases daļu brauca Matīss Kaļveršs un Alekss Krasts. Vienā no trases posmiem Aleksa velosipēdam nokrita un ieķērās ķēde, kas lika atkrist no līderu vidus.

Tikmēr līderu kompāniju panākt spēja Māris Bogdanovičs, kura starta pozīcija nebija no tām labākajām. Dobelnieks ne tikai līderus panāca, bet arī spēja vienatnē aizbraukt vadībā un izcīnīt pārliecinošu solo triumfu. Trasē Māris pavadīja 1 stundu un 19 sekundes.

Arī otrā vieta Latvijas sportistiem. Par to parūpējās “Astana” attīstības komandu pārstāvošais salaspilietis Matīss Kaļveršs, kurš desmit apļu garajā sacīkstē Mārim zaudēja 42 sekundes. Trešās vietas īpašnieks Virgo Mits tika apsteigts par 27 sekundēm. Matīsam arī uzvara U23 grupā. Aleksam Krastam absolūtajā ieskaitē septītā vieta, bet vecuma grupā ogrēnietis bija otrais. 28. vietā 34 sportistu konkurencē finišēja vēl viens no latviešiem Andris Rusulis.

Jauniešu grupā startēja 40 dalībnieki. Viņu vidū arī “MSĢ/ RRS” sportists Toms Strēlis. Jaunmārupietim padevās gana sekmīgs starts. Viņš lielajā konkurencē spēja izcīnīt devīto vietu, piecus apļus pievarot 34 minūtēs un 48 sekundēs. Uzvarētājam Riko Tampepū Toms piekāpās par 3 minūtēm un 34 sekundēm. Tikmēr jauniešu meiteņu grupā “Baldones RN” pārstāve Amanda Reilija Zariņa desmit dalībnieču konkurencē sasniedza septīto rezultātu.

Seriāla turpinājums gaidāms 15. oktobrī Raplā. Tikmēr 23. oktobrī Lietuvā gaidāms Lietuvas un Latvijas apvienotais čempionāts velokrosā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044