Skujiņš sezonas pēdējā startā ievelk Tēnsu līdz otrajai vietai “Paris – Tours”

Svētdien Francijā aizvadīts slavenais Parīzes – Tūras velobrauciens. Aktīvu sniegumu šeit savā sezonas pēdējā startā demonstrēja Toms Skujiņš, kurš pēdējā kilometrā uzņēmās iniciatīvu un lieliskā pozīcijā nogādāja komandas biedru Edvardu Tēnsu, beļģim izcīnot otro vietu. Skujiņš ierindojās 40. vietā, tiekot pie vēl trim UCI pasaules ranga punktiem.

Sacensību distance, kuras garums sasniedza 213,5 kilometrus, bija ļoti interesanta. Asfalta posmus papildināja zemes ceļu sektori, kas sacensību gaitu padarīja grūtāk prognozējamu. Jāatzīmē gan, ka nopietnu kāpumu distancē nebija un lieliskas iespējas par uzvaru cīnīties bija sprinteriem.

Lai arī distances laikā grupa sadalījās vairākās mazās grupiņās, tomēr pēdējos kilometros visi atrāvieni tika likvidēti. Kā pēdējo 1,5 kilometru pirms finiša panāca Toma Skujiņa komandas biedru Aleksu Kiršu. Sākoties pēdējam kilometram, sacensību vadībā izvirzījās tieši Toms. Carnikavieša uzdevums bija labākajā pozīcijā finiša spurtam izvirzīt komandas sprinteri Edvardu Tēnsu.

Tēnss cieši sekoja Arno Demāram. Spraigā cīņā viņš sīvā cīņā ar Demāru un Semu Benetu izcīnīja otro vietu. Triumfēja Demārs (04:53:03). Toms Skujiņš bija viens no 128 finišējušajiem. Mūsu sportists ierindojās 40. vietā, 9 sekundes aiz uzvarētāja. Toms saņēma arī 3 UCI pasaules ranga punktus.

Šīs Skujiņam bija sezonas noslēdzošās sacensības. Pasaules rangā Toms kā vienīgais no Baltijas valstu velosportistiem spēja sezonu noslēgt labāko 100 sportistu skaitā. Šobrīd “Trek – Segafredo” riteņbraucējs ieņem 94. vietu.

Aizvadītā sezona Tomam vērtējama divās daļās. Sezonas ievadā augstvērtīgais rezultāts tika gūts “Strade Bianche” pasaules tūres klasikā, kur Skujiņš izcīnīja 16. vietu. Piekto gadu pēc kārtas carnikavietis startēja “Tour de France”, kur viņa galvenais izaicinājums bija vēdera vīruss. Vīrišķīgi Toms izturēja un sekmīgi sasniedza finišu Elizejas laukos.

Sezonas otrā puses bija ļoti augstvērtīga. Desmit no 12 aizvadītajām sacensībām latvietis guva UCI pasaules ranga punktus. Kā augstvērtīgākais starts noteikti ir jāvērtē Spānijā notikušajā pasaules tūres viendienu velobraucienā “San Sebastin Klasikoa” gūtā septītā vieta. Tai sekoja astotā vieta “Tour Poitou” kopvērtējumā un devītā vieta Bertaņas klasikā .

Labs sniegums arī Ziemeļamerikā. “MaryLand” klasikā izcīnīta ceturtā vieta, kamēr pasaules tūres kalendārā iekļautajā Kvebekas un Monreālas velobraucienos ieņemtas attiecīgi 12. un 14. vietā. Piektais Skujiņš bija arī “Binche - Chimay – Binche” viendienu sacensībās Beļģijā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044