Bogdanovičs otrais Tallinas krosā; Raplā trīs latvieši TOP6

Nedēļas nogalē Igaunijā aizvadīti divi “Karakasari” velokrosa seriāla posmi. Svētdien Tallinā notikušajās sacensībās absolūtajā vērtējumā otro vietu izcīnīja Māris Bogdanovičs, kurš triumfēja elites grupā. Tikmēr U23 vīru konkurencē otro vietu ieņēma Matīss Kaļveršs. Dienu iepriekš Raplas krosā Bogdanovičs, Alekss Krasts un Kaļveršs aizņēma no ceturtās līdz sestajai vietai.

Igaunijas populārais velokrosa (CX) seriāla “Karakassari” seriāls turpinājās Igaunijas ziemeļu daļā – Raplā un Tallinā. Abas dienas sacensībās startēja arī virkne latviešu braucēju. Mūsējie bija pārstāvēti gan elites, gan arī U23 un junioru grupās. Neizpalika arī panākumi.

Sestdien Raplā notika trešais posms. Garākajā distancē – stundas sacīkstē –  labāko sešiniekā iekļuva trīs Latvijas sportisti. Sīvā cīņā ar igauņiem Māris Bogdanovičs izcīnīja ceturto vietu, Alekss Krasts bija piektais, bet Matiss Kalverss sestais.

Uzvarēja “Arkea Samsic” komandas pārstāvis Markuss Pajurs (00:55:05). Otrajā vietā ierindojās Farks Arons Ragilo (+00:00:32), bet trijnieku noslēdza Raits Ārms (+00:00:55). Māri Bogdanoviču no labāko trijnieka šķīra vien 3 sekundes, Krastu vien 5, bet Kaļveršu 6 sekundes. No starta visiem pa priekšu aizbrauca Kaļveršs, tomēr salaspilietis krita un pozīcijas zaudēja, beigu daļā gan atkal pietuvojoties saviem tautiešiem – Mārim un Aleksam. Tikmēr Bogdanovičs finišā ievērojami pietuvojās Raitam Ārmam, igauni gan nepasteidzot.

Elites grupā Māris bija trešais, kamēr Alekss Krasts un Matīss Kaļveršs U23 grupā ierindojās attiecīgi 2. un 3. vietā. Tikmēr Rihards Reinfelds šajā pat konkurencē bija devītais, kamēr Ģirts Harkins junioru konkurencē sestā pozīcija.

Tallinas krosā augsto otro vietu izcīnīja Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs (“Giant & Liv team Latvia”). Māris stundu garajā sacīkstē par 17 sekundēm zaudēja uzvarētājam Frankam Aronam Ragilo. Trešajā vietā esošo Gertu Kivistiku dobelnieks apsteidza par 48 sekundēm. Elites grupā tieši Bogdanovičs izcīnīja uzvaru.

Cits mūsu braucējs Matiss Kalversss absolūtajā ieskaitē bija ceturtais (+00:01:32), bet U23 grupā aiz Ragilo ieņēma otro vietu. Jāatzīmē arī Rihards Reinfelds septītā vieta U23 grupā, kā arī Girts Harkins sestā pozīcija junioros. Tikmēr mājaslapā lrf.lv pilnā sparā turpinās pieteikšanās Lietuvas un Latvijas čempionātam, kas 23. oktobrī risināsies Viļņā, kā arī 30. oktobrī Salaspilī gaidāmajam “Salaspils Zīriņu CX” krosam.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044