Lapiņš nākamo sezonu pavadīs vienā no labākajām Nīderlandes junioru komandām

Latvijas junioru čempions individuālajā braucienā Gusts Lapiņš vienojies par sadarbību ar vienu no Nīderlandes spēcīgākajām junioru riteņbraukšanas komandām “Gepla-Watersley R+D Road Team”. Jaunās vienības sastāvā kuldīdzniekam pavērsies iespējas startēt augsta līmeņa UCI kategorijas sacensībās. Foto: Māris Vancevičs. 

“Gepla-Watersley R+D Road Team” šajā gadā izcīnīja trešo vietu Nīderlandes čempionātā komandu braucienā. Vienība arī sekmīgi gana sekmīgi startējusi UCI līmeņa velobraucienos ne tikai Nīderlandē, bet arī Beļģijā, Itālijā un citviet. Vienības sastāvā pulcēti Nīderlandes un citu valstu junioru izlašu pārstāvji. Jāizceļ Nīderlandes izlases riteņbraucēja Mēsa Vlota pievienošanās šai vienībai pēc pavadīta gada “Bora – Hansgrohe” junioru vienībā.

Gustam Lapiņam šī būs pirmā pieredze citu valstu komandās. Šajā gadā kuldīdznieks izcīnīja Latvijas čempiona titulu individuālajā braucienā, kā arī bija otrais grupas un trešais daudzdienu braucienā. Tāpat trenera Viestura Lukševica audzēknis izcīnīja septīto vietu Slovākijas daudzdienu velobrauciena trešajā posmā un ieņēma 11. vietu šo sacensību kopvērtējumā. Eiropas čempionātā grupas braucienā Lapiņam 59. vieta. Sezonas izskaņu Lapiņš pavadīja Itālijā, kur startēja virknē valsts mēroga un vienā UCI līmeņa velobraucienā.

Mūsu sportistam nākamā sezona būs otrā un reizē noslēdzošā junioru grupā. Gusts, sevi labi apliecinot treniņos un mazāka līmeņa startos, varēs iekļūt komandas sastāvā augstas raudzes junioru sacensībās. Tā būs lieliska platforma, lai sevi parādītu arī U23 attīstības komandām, kas varētu būt nākamais solis pretim lielajam mērķim – profesionālajai riteņbraukšanai.

Jāatzīmē, ka jau iepriekš līgumu ar Francijas junioru komandu “La Pomme Mareseille” noslēdza cits mūsu junioru sportists Ģirts Harkins. Iespējams drīzumā gaidāma ziņa par vēl viena junioru izlases sportista pievienošanos Francijas junioru vienībai.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044