Aizraujošajā “Salaspils Zīriņi CX” krosā uzvar Bogdanovičs + TV Ziņu sižets un Foto galerija

Svētdien izteikti vējainos laika apstākļos aizvadītas Latvijā pirmās velokrosa sacensības pēc piecu gadu pauzes – “Salaspils Zīriņi CX”. Vīru konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja “Giant&Liv team Latvia” pārstāvis Māris Bogdanovičs. Foto: Kaspars Suškevičs.

Velokross (CX) rudens un ziemas mēnešos dod iespēju pagarināt sezonu ne tikai šosejas, bet arī MTB un BMX riteņbraukšanas veidu sportistiem. Milzīgu popularitāti velokross ieguvis Rietumeiropas valstīs un ASV. Baltijā pēdējos gadus dominējošā valsts ir Igaunija, kur notiek šī sporta veida seriāls.

Latvijā šo dinamisko un ļoti skatāmo veidu ilgstoši attīstīja Arvis Piziks, bet vēl senāk arī biedrība “Latvello”. Aizvadītajā svētdienā Latvijas velokrosa čempions Matīss Kaļveršs ar ģimenes, domubiedru, Salaspils sporta nama un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas atbalstu atdzīvināja velokrosa sacensību tradīcijas. “Salaspils Zīriņi CX” velokross pulcēja vairāk nekā 80 lielus un mazus sportistus no visas Latvijas.

Sacensību trase, kas bija izveidota uz Daugavas dambja, izpelnījās uzslavas no dalībniekiem. 2,5 kilometru garajā distancē tika iekļauti mākslīgie šķēršļi, pludmales smiltis, trepes, barjeras, īsi stāvi kāpumi un tehniski nobraucieni.

Vairāk nekā stundu garajā braucienā, kur sacentās elites un amatieru vīri, juniori un dāmas, no starta pa priekšu aizbrauca trases saimnieks Matīss Kaļveršs. Vēlāk gan Matīsa velosipēdu piemeklēja tehniskas likstas, liekot zaudēt laiku un pozīcijas. Līdera godu izkaroja sekmīgi Igaunijas krosos startējušais Māris Bogdanovičs. Dobeles riteņbraukšanas skolas audzēknis savu pārsvaru sāka audzēt apli no apļa. Tik pat stabili otrajā vietā brauca “Ampler” vienību pārstāvošais ogrēnietis Alekss Krasts.

Finišā ļoti pārliecinoši pirmais iebrauca Māris Bogdanovičs (01:07:14). Alekss Krasts viņam zaudēja 2 minūtes un 21 sekundi, ieņemot otro vietu. Tikmēr trešais ātrākais bija šogad “Astana” rindās debitējušais Matīss Kaļveršs (+00:04:38). Junioru grupā pārliecinoši uzvarēja “Goldingen CA/ Kuldīgas NSS” pārstāvis Gusts Lapiņš. Viņam sekoja Krišjānis Justs Ratnieks (“RRS”) un Ģirts Harkins (“MSĢ/ VeloLifestyle Smiltenes BJSS”).

Open vīru grupā lielisks sniegums no “VeloExpress Scott” komandas braucēja Rolanda Burceva, kurš absolūtajā ieskaitē bija ceturtais ātrākais. Otrajā vietā sekoja Jānis Rapa (“Dako Ziemeļvidzeme”), bet trijnieku noslēdza Normunds Milčs.

Starp dāmām visātrāk brauca vēl jaunietes grupā esošā Amanda Reilija Zariņa (“Baldones RN”). Tikmēr Līga Actiņa (“LiVelo Zelta Zeme”) bija ātrākā open grupā. Savā grupā nepārspēta palika arī Laura Klismete (“RRS”). Lielisku sniegumu demonstrēja Rihards Lozbers (“DTG – MySport”). Talsinieks uzvarēja ne tikai M14 grupā, sev aiz muguras atstājot – Kristeru Štrauhmani un Alvi Matīsu Zariņu (abi “Ķekavas NSS”), bet arī pārspēja visus jauniešus.

Jauniešu konkurencē aizraujošā cīņā pirmais finišā “Goldingen CA/ Kuldīgas NSS” riteņbraucējs Uvis Zvirbulis, no kura tikai par 2 sekundēm atpalika “Velo Saldus” pārstāvis Gustavs Gidrēvičs. Trijnieku noslēdza Toms Strēlis (“MSĢ/ Veloshops”), uzvarētājam zaudējot 1 minūti un 36 sekundes.

Citu vecuma grupu rezultāti:

 Meiteņu U14:

1. Samanta Roziņa, Latvian Cycling girls, 26:58

2. Lauma Lange, LiVelo Zelta zeme, +00:00:49

Meiteņu U12:

1. Keita Pitka, Dobeles SS, 26:28

2. Katrīna Hansone, RRS, +00:01:37

Zēnu U12:

1. Oskars Štrauhmanis, Ķekavas NSS, 20:59

2. Everts Buliņš, RRS/ Riteņvasara, +00:02:08

3. Ričards Reiss, +00:03:09

Meiteņu U10:

1. Sofija Šaicāne, 00:09:08

2. Linda Pumpiša, Dobeles SS, +00:01:28

Zēnu U10:

1. Oskars Turkins, BMX Madona, 00:08:42

Meiteņu U8:

1. Ieva Silvija Tilko, Riteņvasara, 10:26

2. Laura Icenberga, Riteņvasara, +00:00:23

3. Valērija Semeņenko, RRS Alfa, +00:01:58

Zēnu U8:

1. Artūrs Hansons, Riteņvasara, 11:05

2. Gustavs Jankovskis, +00:00:16

3. Roberts Jirgensons, Dobeles SS, +00:01:04

Šīs bija gada noslēdzošās klātienes riteņbraukšanas sacensības Latvijā. Plānots, ka nākamajā gadā velokrosa sacensības Latvijā tikai attīstīsies un kļūs vairāk.

REZULTĀTI pieejami ŠEIT:

LTV Sporta ziņu sižets pieejams ŠEIT:

KASPARA SUŠKEVIČA FOTO Galerija pieejama ŠEIT:

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044