Piektdien notiks riteņbraukšanas treneru rudens seminārs

Piektdien sporta centrā “Mežaparks” norisināsies Latvijas Riteņbraukšanas federācijas sadarbībā ar Murjāņu sporta ģimnāziju rīkotais tradicionālais riteņbraukšanas veidu treneru rudens seminārs. Tā norisi finansiāli atbalsta Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Sporta federāciju padome.

Rudens treneru seminārs riteņbraukšanas veidu sporta speciālistiem tiek rīkots jau trešo gadu pēc kārtas. Šogad seminārā paredzētas četras lekcijas, kuras vadīs dažādu jomu eksperti. Semināru atklās Latvijā viens no pazīstamākajiem fizioterapeitiem Mareks Osovskis, kurš ilgstoši strādā ar Latvijas TOP atlētiem. Veiksmīgi gadi Marekam bijuši BMX riteņbraukšanā, sekmējot arī Māra Štromberga zelta medaļas Olimpiskajās spēlēs. Fizioterapeits runās par sporta traumatoloģijas tēmu.

Sekos Latvijas Universitātes asociētās profesores Līgas Plakanes lekcija par efektīviem treniņiem augstkalnē. Ar vien lielāku lomu ne tikai šosejas un kalnu riteņbraukšanā, bet arī citos velosporta veidos ieņem treniņi un sacensības augstkalnes apstākļos. Lekcijā profesore plašāk stāstīs par aspektiem, kas jāņem vērā, lai iegūtu maksimālu produktivitāti.

Otro gadu pēc kārtas seminārā lekciju lasīs “Train2Win” vadītājs, Latvijas labākā kalnu riteņbraucēja Mārtiņa Blūma treneris Jānis Mūsiņš. Viņš lielāku uzmanību veltīs treniņu metodikai un jaunākajām tendencēm, kuras būtu jāņem vērā. Jāņa pieredze darbā gan ar profesionāliem sportistiem, gan jaunatnes un amatieru riteņbraucējiem šosejā un MTB ir ļoti plaša un reizē arī veiksmīga.

Semināru noslēgs digitālās aģentūras “Wrong” sociālo tīklu vadītājs Vilhelms Meistars. Gaidāma interesanta lekcija par sportista tēla veidošanu sociālajos tīklos. Tiks apskatīti dažādi piemēri kā sportisti sevi pozicionē sociālajos tīklos, kādas ir biežāk pieļautās kļūdas. Tāpat treneri saņems ieteikumus kādu saturu lietot katrā no populārākajiem sociālajiem tīkliem, bet no kā labāk izvairīties.

Semināru Latvijas Riteņbraukšanas federācija rīko sadarbībā ar Murjāņu sporta ģimnāziju, kurā sekmīgi jau vēsturiski funkcionē šosejas riteņbraukšanas nodaļa. Semināram kopumā pieteikušies 34 treneri no šosejas, MTB un BMX riteņbraukšanas veidiem. Finansiāli semināru atbalsta Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Sporta federāciju padome. Treneri iegūs arī akadēmiskās stundas par dalību seminārā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044