Latvijas vicečempions daudzdienās Beļajevs pievienojas “Voltas – Madaris” vienībai

Pērnā gada Latvijas junioru vicečempions šosejas riteņbraukšanā daudzdienu braucienā Rodrigo Beļajevs gaidāmo sezonu pavadīs Lietuvas UCI kontinentālajā komandā “Voltas – Madaris”. Vienošanās panākta uz vienu gadu.

“Volta – Madaris” UCI kontinentālās licences statusu ieguva pērn. Komandas īpašnieks ir Lietuvas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Darius Levickas. Neapšaubāmi vienības lielākā zvaigzne ir pasaules čempionāta bronzas medaļnieks un “Tour de France” posma uzvarētājs Ramūns Navardausks, kurš profesionālo karjeru jau ir noslēdzis, vairāk koncentrējoties darbam ar jaunajiem talantiem. Komandas sastāvā reģistrēti 11 sportisti. Astoņi no tiem lietuvieši, divi latvieši un viens beļģis.

Mūsu valsti kaimiņu komandā pārstāvēs “RRS” jaunatnes vecuma grupas pavadījušais Rodrigo Beļajevs. Aizvadītās divas sezonas viņš treniņus aizvada bijušā profesionālā riteņbraucēja Gata Smukuļa vadībā. Rodrigo spēcīgākās īpašības ir braukšana kāpumiem bagātās distancēs. Pērn viņš Latvijas izlases sastāvā guva vērtīgu pieredzi UCI mēroga velobraucienos junioriem. Sezonas izskaņā viņš ieņēma 42. vietu UCI 1. kategorijas junioru velobraucienā “Trofeo Buffonī”, pirms tam finišējot 17. vietā Slovākijas tūres kopvērtējumā. Tāpat sastāvā vietu saglabā arī Vitālijs Korņilovs, kurš paralēli startē arī treka sacensībās.

Jaunajā sezonā Rodrigo būs iespējams sevi apliecināt visās vadošajā Baltijas reģiona UCI kategorijas sacensībās, kā arī velobraucienos Polijā, Dānijā, Grieķijā un citviet. Tāpat viņš apņēmies pacīnīties par vietu Latvijas U23 izlases sastāvā dalībai kādā no Pasaules Nāciju kausa posmiem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044