Apstiprināti šosejas un MTB izlašu kandidātu saraksti 2023. gadam

Latvijas šosejas un MTB riteņbraukšanas treneru padomē apstiprināti un mājaslapā lrf.lv publicēti kandidātu saraksti Latvijas jaunatnes un pieaugušo izlasēm 2023. gada sezonai. Drīzumā sekos arī izlašu kandidātu profili.

Tradicionāli starpsezonas periods ir laiks, kurā, izvērtējot iepriekšējā gadā paveikto, LRF šosejas un MTB treneru padome, apstiprina kandidātu nākamajai sezonai. Sastāvus noteica par konkrētā vecuma izlasi atbildīgais treneris. Kandidāta statuss gan nedod garantētu iespēju pārstāvēt Latvijas Nacionālo izlasi starptautiskā līmeņa sacensībās, tomēr tas dod iespēju sevi pierādot nacionālā un Baltijas mēroga sacensībās pacīnīties par vietām Latvijas komandas rindās.

Toms Flaksis turpinās veikt vīriešu elites izlases trenera pienākumus, kamēr par jauniešu izlases treneri šosejas riteņbraukšanā arī turpmāk strādās Murjāņu sporta ģimnāzijas vecākais treneris Jānis Veide. Daiļā dzimumam pārstāves elites un U23 grupā turpinās vadīta Raivis Belohvoščiks. Tuvākajā treneru padomes sēdē tiks izskatītas kandidatūras uz junioru un U23 izlašu treneru vietām. MTB riteņbraukšanā tikmēr vecākā trenera pienākumus turpinās veikt Normunds Noreiko, kamēr Kārlis Smilktens pērn labi uzsāka darbu ar junioru MTB komandu.

Nākamā gada nozīmīgākie pasākumi šosejas riteņbraukšanā izlašu līmenī būs pasaules un Eiropas čempionāti. U23 un junioru izlasēm ļoti būtiski būs rast iespēju arī startiem kādos no Nāciju kausa izcīņas posmiem un citām UCI mēroga sacensībām. Tikmēr jauniešiem gada nozīmīgākās sacensības būs Eiropas Jaunatnes Olimpiāde, kas jūlija otrajā pusē notiks Slovēnijas pilsētā Mariborā. Paralēli tam plānotas dalības augsta mēroga sacensībās Luksemburgā un Austrijā.

Tikmēr MTB riteņbraukšanā elites līmenī ļoti svarīgs starts būs pasaules čempionāts MTB XCO krosā, kur Mārtiņa Blūmam gaidāmas labas izredzes pacīnīties par vietu Parīzes Olimpiskajās spēlēs. Paralēli tam latvieši startēs arī Eiropas spēlēs Polijā, kas būs arī kā Eiropas čempionāts MTB XCO krosā. Ar panākumiem pēdējos gados mūsu sportisti sacenšas arī MTB maratona pasaules un Eiropas čempionātos. Izņēmums nebūs arī šogad.

Jaunatnes līmenī pirmo reizi MTB XCO krosa sacensības iekļautas Eiropas Jaunatnes Olimpiādē. Labākajiem junioriem tikmēr sevi būs jāapliecina UCI kategorijas krosos Polijā, Čehijā un Slovākijā.

Kandidātu saraksti pieejami ŠEIT

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044