Sezonu uzsāks arī Neilands; Liepiņam starts Kadela Evansa viendienā

Svētdien jauno sacensību sezonu Francijā uzsāks Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Krists Neilands, kurš “Israel Start Up Nation” sastāvā startēs Marseļas lielās balvas sacensībās. Tikmēr Emīls Liepiņš Austrālijā startēs Kadeila Evansa viendienu velobraucienā, kas iekļauts pasaules tūres kalendārā.

Krists Neilands aizvadījis sekmīgu sagatavošanās posmu, lai būtu gatavs jaunajai sacensību sezonai. Kuldīgas gada sportistam šī ir jau septītā sezona “Israel Premier Tech” sastāvā. Atšķirība no iepriekšējā gada ir tāda, ka Izraēlas vienības zaudējusi pasaules tūres licenci un ir ar profesionālās kontinentālās vienības statusu. Tas gan neliegs startēt lielajās tūrēs – “Giro dItalia” un “Tour de France” velobrauciens. Tāpat komanda saņēma ielūgumu uz “Parīze – Rubē” un citām prestižajām viendienām.

Marseļas lielā balva Kristam būs sezonas pirmais starts. Šeit sportistus sagaida 167,9 kilometru gara un pauguriem bagātīga distance. Šī pavisam noteikti nebūs klasikās sprinteru sacīkste. Pēdējie gadi rāda, ka peletons sadalās mazākās grupās.

Krista pārstāvētās komandas sastāvā iekļauti arī tādi vīri kā – beļģi: Bens Hermans, Seps Vanmarke un kanādietis Hugo Holle. Sezonas ievadā savās mājās allaž spēcīgi ir francūži. Pēdējo desmit gadu laikā šīs valsts sportisti uzvarējuši septiņas reizes. Galvenie favorīti būs tādi vīri kā – Benfuā Konfruā un Pjērs Latūrs.

Tikmēr Emīls Liepiņš joprojām atrodas tālajā Austrālijā, kur svētdien viņu sagaida dalības pasaules tūres viendienu sacensībās – Kadeila Evansa velobraucienā. Titulētais austrālietis ir pirmais šīs valsts pārstāvis, kuram izdevies triumfēt pasaules čempionātā. 2011. gadā sekoja arī viņa uzvara “Tour de France” kopvērtējumā.

Viņa vārdā nosauktais velobrauciens risinās astoto gadu. Sastāvos iekļauti visi tie paši riteņbraucēji, kuri startēja “saasntos Tour Down Under”. Velobrauciena distance būs 174 kilometru gara. Viss izšķirsies Gīlongas pilsētiņas ielās, kur sportisti veiks četrus apļus ar vienu izteikti stāvu kāpumu katrā no tiem.

“Trek – Segafredo” pamatā koncentrēsies uz saviem kalnā braucējiem ar Antonio Tiberi priekšgalā. Tomēr, ja Emīls Liepiņš spēs pārvarēt kāpumus ar līderiem, tad finišā tieši latvietis kļūs par savas komandas galveno izvēli cīņā par rezultātu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044