70 tiesneši no astoņām valstīm Rīgā aizvadījuši Ziemeļvalstu forumā

Sestdien un svētdien Rīgā norisinājās Ziemeļvalstu Riteņbraukšanas savienības tiesnešu forums. Tajā 70 riteņbraukšanas veidu tiesneši no astoņām valstīm. Foruma laikā tiesneši apguva kā teorētiskās, tā arī praktiskās nodarbības.Šāda līmeņa visus riteņbraukšanas veidus vienojošs tiesnešu un komisāru forums Latvijā notika pirmo reizi. To atklāja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Sandis Āķis.

Tiešsaistē 70 tiesnešus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Norvēģijas un Īslandes uzrunāja arī Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) prezidents Enriko Della Kasa un Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) tiesnešu komitejas vadītāja Katerina Gastū.

Foruma pirmajā daļā ļoti vērtīgu informāciju par velosipēdu tehniskajiem parametriem un nosacījumiem dalībniekiem sniedza UCI tehniskā departamenta inovāciju koordinatori Andrejs Krasliļnikovs un Tibuā Žerārds. Foruma dalībnieki iepazinās ar velosipēdu mērīšanas iekārtu darbību.

Dienas otrajā daļā tiesneši un komisāri sadalījās grupās, atbilstoši riteņbraukšanas veidam, kurā tie darbojas. Praktiskās nodarbības vadīja UCI komisāri šosejas, MTB, BMX, velokrosa un treka veidos. Viena no galvenajām idejām, bija simulēt dažādas sacensību situācijas un pieņemamos lēmumus atbilstoši UCI noteikumiem.

Vairāki Latvijas tiesneši pēc sacensībām izteikuši vēlmi paaugstināt savu kvalifikāciju līdz UCI Nacionālajam elites komisāra līmenim.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas izsaka pateicību LRF tiesnešu kolēģijas priekšsēdētājam Vladislavam Sokolovam par organizēšanas darba veikšanu, mūsu valsts tiesnešiem par dalību kuros, kā arī Mārim Kalveršam un Latvijas Triatlona federācijai par sadarbību inventāra nodrošināšanā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044