Skujiņš atklāj, Neilands turpina sezonu

Trešdien Francijā ar 162 kilometru garu pirmo posmu sāksies UCI 1. kategorijas daudzdienu velobrauciens “Etoile de Bessèges”. Sacensībās startēs arī divi Latvijas riteņbraucēji – Krists Neilands un Toms Skujiņš, kuram šis būs sezonas pirmais starts.

“Etoile de Bessèges” velobrauciens norisinās kopš 1971. gada. Šogad sacensībās startēs 20 komandas, tostarp astoņas pasaules tūres vienības. Sacensībās iekļauti pieci posmi, no kuriem noslēdzošais būs individuālais brauciens. Velobrauciens risinās paugurainos apstākļos. Sprinteriem piemērotākie būs otrais un trešais posms.

Trešdien gaidāmajā pirmajā posmā sportisti veiks 162 kilometru garu pirmo etapu. Tajā iekļauti trīs nepilnu kilometru gari, bet izteikti stāvi pauguri. Finišs solās būt ļoti interesants, jo tas atradīsies 700 metru gara un 8,2 procentu stāva kāpuma virsotnē. Kāpums nav tiks garš, lai tajā atkristu arī sprinteri. Tajā pat laikā neredzēsim arī klasiku finiša spurtu. Ļoti svarīga būs pozīcija kāpuma pakājē.

Starp 140 riteņbraucējiem būs arī divi latvieši. Sezonas otro startu aizvadīs kuldīdznieks, “Israel Premier Tech” komandas pārstāvis Krists Neilands. Viņš aizvadītajā svētdienā iepriecināja ar austo piekto vietu Marseļas lielajā balvā. Šis bija sekmīgākais starts sezonai Krista līdzšinējā profesionālajā karjerā. “Etoile de Bessèges” Izraēlas vienībā Krists kopā ar tādiem labi zināmiem braucējiem kā – Dilanu Tēnsu un Igo Ūli būs galvenie spēki cīņā par rezultātu.  

Sezonas debijas starts šis būs carnikavietim Tomam Skujiņam. Pērn Toms šo sacensību kopvērtējumā izcīnīja vērā ņemamo devīto vietu. “Trek – Segafredo” rindās bez Toma jāizceļ arī dāņu sportistu - Madsa Pedersena un Matiasa Skjelmoses – dalība. Līdzenuma etapos tieši Mads būs “Trek – Segafredo” līderis, kamēr viņa tautietis Skjelmose, kurš pērn uzvarēja Luksemburgas daudzdienu velobrauciena kopvērtējumā noteikti mērķē uz augstu vietu arī Besēžas velobraucienā. Kā allaž, nozīmīga loma būs arī Tomam Skujiņam, kurš ne reizi vien pierādījis, ka arī pats lieliski prot cīnīties par rezultātu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044