Liepiņš prestižo Emirātu tūri sāk ar 17. vietu + VIDEO

Vējainos laika apstākļos pirmdien sācies prestižais pasaules tūres daudzdienu velobrauciens – “UAE Tour”. Latvijas čempions Emīls Liepiņš finišēja otrajā grupā un ierindojās 17. vietā. Uzvaru svinēja Beļģijas čempions Tims Merlīrs.

Arī šogad Emirātu tūre sapulcējusi lielāko daļu pasaules šosejas riteņbraukšanas sprinta zvaigžņu, viņu vidū arī leģendāro Marku Kavendišu, kurš starpsezonā pievienojās “Astana” vienībai. Latviju velobraucienā pārstāv mūsu valsts čempions Emīls Liepiņš. Tūrē no septiņiem posmiem, pieci piemēroti sprinteriem. Jāatzīmē gan, ka ierastos scenārijus ar grupas finiša spurtu mēdz pabojāt spēcīgie sānu vēji. Tie ne reizi vien grupu sadalījuši mazās daļās.

Ar šī gada pirmais etaps pagāja spēcīgos sānu vējos. Peletonā notika spraiga cīņa par pozīciju tās priekšā jau no paša sākuma. Otro gadu pēc kārtas sekmīgi pirmajā posmā cīnījās Emīls Liepiņš. Mūsu sportists spēj būt priekšā ar tādiem vīriem kā – pasaules čempionu Remko Evenepūlu, Kalebu Jūenu, Marku Kavendišu un citiem.

Nopietns pavērsiens notika 28 kilometrus pirms finiša, kad līderu grupa sadalījās. Priekšā bija 12 braucēju liela līderu grupa. No sprinteriem tajā ietilpa – Marks Kavendišs, Kalebs Jūens un Tims Merlīrs. No kopvērtējuma vīriem – Remko Evenepūls un Pello Bilbao. Ļoti ātrā finiša spurtā pēc lieliska komandas biedra darba uzvarēja Beļģijas čempions Tims Merlīrs (03:17:35). Par mata tiesu viņš apsteidza Jūenu, bet trijnieku noslēdza Kavendišs.

Sekotāju grupa finišēja 51 sekundi vēlāk. Tās galvgalī Sems Benets (“Bora – hansgrohe”). Emīls Liepiņš 140 sportistu konkurencē ieņēma 17. vietu, kas bija augstākā starp “Trek – Segafredo” riteņbraucējiem. Rīt velobraucienā jāveic 17,3 kilometru garais solo brauciens.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044