Liepiņš izcīna astoto vietu Emirātu tūres 6. posmā + VIDEO

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš sestdien ieņēma astoto vietu Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) velobrauciena (UCI kat. 2.UWT) sestajā posmā. AAE tūres 166 kilometrus garais sestais posms norisinājās līdzenumā.

 Finiša spurtā ātrākais bija Beļģijas čempions Tims Merljē ("Soudal - Quick Step"), kurš finišēja trīs stundās 41 minūtē un 12 sekundēs. Viņš apsteidza īru Semu Benetu ("BORA - hansgrohe") un iepriekšējā posma uzvarētāju nīderlandieti Dilanu Grūnevēgenu ("Jayco AlUla"), kuri ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu.

 Arī Liepiņš finišēja ("Trek-Segafredo") ar tādu pašu laiku kā uzvarētājs un nopelnīja divus UCI ranga punktus. Emīls spēja iegūt labu pozīciju finiša spurtam. Cenšoties uzlekt uzreiz aiz Sema Beneta, Emīls saķērās ar kolumbieti Molano. Tā rezultātā mūsu sportists bija spiests sabremzēties un zaudēt uzņemto tempu. Tomēr arī izcīnītā astotā vieta jāvērtē kā ļoti cienījams rezultāts. 

Kopvērtējumā pirmo vietu saglabā viens no sacensību favorītiem beļģis Remko Evenepūls ("Soudal - Quick Step"), kurš par deviņām sekundēm apsteidz austrālieti Lūku Plepu ("Ineos Grenadiers") un par 13 sekundēm - "Bahrain - Victorious" braucēju spāni Peljo Bilbao.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044